Извор:Фото: Antonio Ahel/ATAImages

ИЗРАЖАВАМ ЖАЉЕЊЕ: Јадранка одустала од такмичења за Евросонг

Извор: Нпортал

01.10.2024.

10:23

ЦРНА Гора ће после две године поново учествовати на светском музичком такмичењу "Песма за Евровизију 2025".

У медијима се појавила информација да ће се на "Монтесонгу", црногорском музичком такмичењу за избор представника на Евровизији појавити Даница Црногорчевић и Јадранка Барјактаревић. 

Певачица Јадранка Барјактаревић се огласила и истакла да неће учествовати на поменутом такмичењу. 

- Велика заузетост и обавезе целог тима нису допустиле да композицију припремимо до задатог термина. Како је цели тим о свим претходним снимљеним композицијама размишљао до последњих детаља, констатовали смо да нисмо у могућности да на том нивоу одговоримо за овако важну прилику, те заједнички донели одлуку да песму урадимо у наредном периоду на начин како заслужује и пратимо наредне конкурсе. Још једном изражавам велико жаљење због немогућности да и ове године учествујем, поручила је Јадранка Барјактаровић у саопштењу.

Како пишу медији, песме за ово такмичење су наводно послали и Даница Црногорчевић, певачица етно-песама, као и Бобан Рајовић.

- Одувек сам говорио да бих волео да учествујем на таквом фестивалу јер волим изазове, а и песма коју бих предао морала би да буде у неком другом фазону. И самим тим би се нешто десило, да не буде све стерилно, ипак трајем 25 година и потребно ми је да ме нешто покрене. А што се тиче питања да ли сам ове године предао песму, то ће се врло брзо сазнати. Свакако ми је драго што ће Црна Гора опет да се такмичи - рекао је Бобан Рајовић.

Монтесонг заједнички организују Јавни сервис Црне Горе и Удружење естрадних уметника и извођача. Монтесонг 2024, како су најавили организатори, победника ће добити комбинацијом гласова стручног жирија и публике. Стручни жири на Монтесонгу биће састављен од реномираних музичких професионалаца, медијских стваралаца и представника организација које прате Еуросонг.

- Док ће публика имати право на 50 одсто одлучивања. Однос гласова биће одређен по евровизијском принципу – пола жири, пола публика, поручили су организатори.

#ВИП #Јадранка Барјактаровић #Даница Црногорчевић #певачица Јадранка Барјактаровић #Монтесонг #Песма за Евровизију Црна Гора