Извор:Фото: Н. Скендерија, Архива Новости, Профимедиа

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ НА ВОЖДОВЦУ: Дечак летео 30 метара

Извор: Нпортал

01.10.2024.

17:25

ДЕЧАК ког је ударио пијани и дрогирани возач на Вождовцу је у тешком стању.

Малишан ког је ударио аутомобил је превезен у Ургентни центар и налази се у јако тешком стању, а лекари се боре за његов живот. "Било је страшно. Дечак је непомично лежао на земљи. Летео је 30ак метара", прича очевидац страшне саобраћајне несреће на Вождовцу у којој је тешко повређен дечак Р.С. (11).

Саобраћајна несрећа на Вождовцу се догодила у близини школе, а према тврдњама поједних комшија пијани и дрогирани возач Алекса Р. возио је око 70 на сат и није се зауставио, нити успорио иако је била ознака да се налази у близини школа и да је ту пешачки прелаз.

"Он је ишао левом траком, дечак је долазио са десне стране. Немогуће је да га није видео", тврде поједини станари.

Дечак се налази у јако тешком стању након што га је колима ударио возач "форд фокуса" Алекса Р. (42) на обележеном пешачком прелазу на Вождовцу.

"Возач нема дозволу, имао је на алкотесту 0,58 промила и позитиван је на кокаин", каже извор "Блица".

Возачу је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити саслушан код јавног тужиоца Другог основног јавног тужилаштва.

Дете је бацио на хаубу, па одбацио на коловоз
Како се сазнаје, несрећа се догодила синоћ око 19 сати у Римској улици на Вождовцу. Алекса је био за воланом "форд фокуса" и у близини Основне школе "Јанко Веселиновић" на пешачком прелазу покосио је дечака (11).

Незванично, дете је од силине ударца бацио на хаубу, па га одбацио на коловоз. Без свести и у тешком стању примљен је у Ургентни центар.

(Влиц)