Извор:Фото: АТА имагес, Профимедиа, Инстаграм принтскри/anabelci

"Анабела је морала у правослање да би успела у Србији"

Извор: Нпортал

01.10.2024.

19:26

БОСАНСКОХЕРЦЕГОВАЧКА глумица, комичарка и водитељка Аида Буква гостовала је у подкасту "Опет Лака" и говорила о свом животу, детињству и одрастању са сестром по оцу Анабелом Атијас.

- Анабела је у средњу школу отишла у Сарајево, а после је отишла у Швајцарску. Почетком рата је отишла за Београд. Ми смо живели заједно у истој кући. Имамо заједничког оца. Она је живела с нама кад сам се ја родила - рекла је на почетку Аида.

Према Аидиним речима, Анабела је била приморана да прими православну веру јер је живела у Србији.

- Имала је ту фазу, не знам да ли је опстала у тој фази православља. Ја мислим да у Србији мораш то рећи. То је морала и Брена, а камоли Анабела. Не можеш бити Фахрета Јахић, мораш бити Лепа Брена. Она каже како се зове, само што то нико... Људи и даље инсистирају. Не перцепирају је тако. Тако да мислим да је то тамо исто као код нас. Да би направио неку каријеру, мораш или да си у првом сафу или да се декларишеш као да си ово или оно. Не можеш бити ништа - рекла је Анабелина полусестра.

Она је истакла и да је рођена у Фочи у Источном Сарајеву, које за њу представља другу државу, а не Босну и Херцеговину.

- Ми дефакто морамо сад из друге државе да идемо по крштеницу. Ја сам једном пробала случајно да одем на шалтер у општину и да извадим папир. Рекли су ми да не могу ту да извадим, него тамо где сам рођена. Рекла сам да сам рођена у Југославији. Где ћу га онда вадити? Сад можеш да одеш у Лукавицу, а раније ниси могао. Морао си у Фочу, па ми је онда неко из Горажда ишао тамо, па ми је то слао. Мени у држављанству пише на ћирилици Република Српска. То су те зачкољице. Нема избора, нико те не пита, само ти се наметне тако - рекла је Аида у подкасту.

Подсетимо, Анабела је раније објавила фотографију са својим сестрама на које је поносна. На тим фоткама их видимо како се грле и љубе.

- Кад схватиш колико си богат! Ево оволико! Сестра по тати, Аида, и сестра по мами, Романела. Сестре! Моје сјајне звездице - написала је певачица у коментару.