Извор:Фото: Новости

НОВИ ДЕТАЉИ АУТОБУСКЕ НЕСРЕЋЕ: Скоро 40 повређених

Извор: Нпортал

02.10.2024.

11:48

Младић који је управљао аутомоболим задобио је тешке повреде од којих је на лицу места преминуо

На магистралном путу Сремски Карловци-Инђија јутрос је дошло до стравичне саобраћајне несреће у којој је учествовало путничко возило и аутобус који саобраћа на редовној линији. У удесу је повређено 36 путника, док је једна особа смртно страдала рекли су за Курир из Дома здравља Инђија.

Па да подсетимо, несрећа се догодила око 7 сати ујутру у месту Гладноша на путу Сремски Карловци-Инђија. Сумња се да је до несреће дошло када је младић стар свега 18 година наводно, прешао у супротну траку како би претекао колону и директно се сударио са аутобусом који је покушао да га избегне. Након удеса у аутобус и аутомобил су завршили у јарку.

BloombergAdria.com

- У 7.10 часова добили смо позив да је дошло до саобраћајне несреће код раскрснице за Марадик и да има повређених. Наши санитети су кренули на лице места где су повређенима пружили прву помоћ а касније су лица са тежим повредама транспортовани у друге здравствене центре, попут Клиничког центра Војводине, болнице у Сремској Митровици, као и у београдски Ургентни Клинички центар - рекли су за Курир из Дома здравља Инђија и додали:

- 36 путника је повређено у несрећи, од којих је 27 послато на даљу дијагностику. Младић који је управљао аутомоболим задобио је тешке повреде од којих је на лицу места преминуо, па су лекари само могли да констатују смрт. 

Из Ургентног центра Универзитетског клиничког центра Војводине, за Курир су рекли да је Хитна помоћ довезла 16 пацијената након повреда задобијених у саобраћајној незгоди.

- Сви пацијенти су примљени по протоколу и приоритету првог степена. Након комплетне хитне дијагностике, опсервације и медицинске помоћи, два пацијента су са тежим телесним повредама задржани на болничком лечењу док је 14 пацијената отпуштено да даље кућно лечење - каже ПР УКЦВ Синиша Кнежевић.