Извор:Antonio Ahel/ATAImages/Новости

БОРИНА УДОВИЦА ЗАБРАНИЛА ФИЛМ О ЊЕМУ: Продукција се огласила

Извор: Нпортал

02.10.2024.

16:53

Преносимо саопштење ауторске екипе...

Легендарни Бора Ђорђевић, познатији као Бора Чорба, преминуо је 4. септембра, а музички свет и даље осећа велику празнину због његовог одласка.

У његову част убрзо је направљен и филм "Рибља Чорба - Песме без којих се не може" који је требало да буде емитован вечерас 2. октобра. Ипак, из организације "Док'н'Ритам" фестивала су се огласили и навели да је премијера ипак отказана и то у последњи час.

Као разлог навели су неслагање на које је ауторска екипа наишла од стране његове удовице.

BloombergAdria.com

- Нажалост, филм 'Рибља Чорба - Песме без којих се не може', данас неће бити приказан. Преносимо саопштење ауторске екипе:

Жао нам је што морамо да вас обавестимо да пројекција филма 'Рибља чорба - Песме без којих се не може', која је била заказана за вечерас у “Дорћол платзу” - неће бити одржана.

Разлог лежи у чињеници да се Дубравка, удовица Боре Ђорђевића, противи пројекцији. Не знамо тачно зашто је тако, нити је добра прилика да то утврђујемо јер је све још свеже и можемо да разумемо да су емоције помешане. Дужни смо, међутим, да кажемо да ми имамо Борину писмену сагласност, дату у време кад се њих двоје нису још познавали.

Такође, пре извршене оставинске расправе, где надлежни суд одлучује о правном наследству, она - чисто правно гледано - нема могућности да утиче на било шта. Имајући, међутим, у виду да је она особа која је провела задње године живота са њим, да је не бисмо беспотребно узнемиравали, а из поштовања према Бори, одлучили смо да откажемо вечерашњу пројекцију, писало је у објави.