Извор:Фото: Д.Поздеровић

ПРЕБАЦИЛА ЈЕ НОГУ ПРЕКО ОГРАДЕ: Спречен покушај самоубиства

Извор: Нпортал

02.10.2024.

19:04

ПОЛИЦИЈА је још једном показала херојство на делу. Овај пут припадници станице за интервенције ПУ Бањалука.

Добили су пријаву да је након насиља у породици, жена истрчала из стана, претећи да ће скочити са моста, пише АТВ.

Одмах су кренули да је траже и спрече оно најгоре. Затекли су је на мосту „Венеција“. Бројни грађани су се већ окупили и покушавали да је уразуме. Ипак, полиција је то и успела да уради.

– Видели смо окупљене грађане. Лице које је било растресено и хистерично, је почело још више да вришти, да се баца, поново је кренула преко ограде, пребацила је ногу преко ограде, затим смо је без размишљања ухватили за ноге о руке и успели да је отргнемо од ограде и да је вратимо на безбедно – прича Срђан Пејић, полицајац.

Све је, кажу полицајци, трајало 10-ак минута, али чинило се као вечност. Сама потрага за женом трајала је око сат времена, свима је лакнуло када су је нашли, а посебно када су је склонили на безбедно.

– Наша реакција била је брза, одмах смо истрчали из возила, упутили се према госпођи, да је спасимо, ухватили смо је за ноге и руке и повукли на сигурну подлогу. Нисмо размишљали о последицама, само нам је било битно да спасимо живот, да буде жива и здрава – прича Драже Кајтез, полицајац.

На себе нису мислили. Адреналин их је, кажу, носио и осећај да треба да поступе баш онако како њихова професија налаже, преноси Српскаинфо.

– Ми када смо кренули, нисмо размишљали, поскидали смо опасаче, били смо спремни скочити у Врбас како бисмо спасили млад живот. Ово јесте за мене прави полицијски посао, а и мимо тога, ово је дужност сваког нормалног човека да помогне другом у невољи – наглашава Никола Станојевић, полицајац.

– Страх у тим моментима постоји, одреаговали смо најбоље што смо могли, остају размишљања да се могло десити нешто лоше. Драго ми је што у таквом светлу представљамо наш посао и зато смо овђе и радимо као полицајци – јасан је Никола Ковачевић, полицајац.

Захваљујући овом херојском чину полиције али и грађанима који су притекли у помоћ, избјегнута је трагедија.

Жену је одвезла Хитна, указана јој је помоћ и у добром је стању.

(АТВ)