Извор:Фото: Д. Дозет

СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ СА ПЉУСКОВИМА

Извор: Нпортал

03.10.2024.

07:47

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод огласио се на свом званичном сајту најновијим саопштењем.

Данас (03.10.) у већем делу умерено до потпуно облачно, на северозападу Србије хладније, а само ће на југу и југоистоку земље и даље бити дужих сунчаних интервала уз летње дневне температуре. У току дана падавине ће бити најчешће у Војводини, док ће у осталим крајевима појава слабе кише бити локална и краткотрајна. У току ноћи очекује се ширење падавинске зоне на целу земљу и појачање интензитета кише и пљускова. Дуваће слаб и умерен, на планинама и у кошавском подручју повремено јак јужни и југоисточни ветар, који ће у Војводини (осим јужног Баната) бити у скретању на северни и североисточни. Најнижа температура од 6 до 15 °С, а највиша од 13 °С на северозападу Војводине до 27 °С на југоистоку Србије.

BloombergAdria.com

 

У петак (04.10.) на северу и западу Србије ујутро киша која ће током дана престати. У осталим крајевима киша, пљускови и грмљавине, који ће у јужној, централној и источној Србији понегде бити и израженији уз количину падавина од 20 до 40 mm, а на подручју Косова и Метохије локално и са више од 60 mm за 24 h. На крајњем југоистоку падавине ће почети тек после подне, а максимална температура у овом делу Србије понегде ће достићи 30 °С. Истовремено на северозападу осетно хладније (око 15 °С). У кошавском подручју дуваће јак југоисточни ветар, на југу Баната са ударима олујне јачине.

За викенд (05 - 06.10.) и даље повремено краткотрајна киша и локални пљускови, који ће у суботу још понегде на југу и југоистоку бити праћени грмљавином, али се обилне падавине не очекују. Почетком наредне седмице, у понедељак и уторак (07 - 08.10.) претежно сунчано уз мањи пораст дневних температура, а од среде (09.10.) ново пролазно наоблачење с кишом. - стоји на сајту РХМЗ.