Извор:ФОТО: МУП КС / Принтскрин Инстаграм verenaofficial_

Ухапшена певачица - скрвала припадника шкаљарског клана

Извор: Нпортал

03.10.2024.

10:36

ЗА ТРАЖЕНИМ припадником шкаљарског клана била је расписана Интерпол потерница.

Певачица Верена Церовина из Сарајева и њен помагач Огњен О. ухапшени  су због сумње да су помагали у скривању недавно ухапшеног члана шкаљарског клана Огњена Орашанина.

BloombergAdria.com

 

Одовић и Церовина ухапшени су у акцији Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и ПУ Источно Сарајево.

- Слободе су лишени О.О. из Сокоца и В.Ц. из Сарајева због постојања основа сумње да су починили кривично дело организовани криминал у вези са помагањем починиоцу кривичног дела. Осумњичени су за пружање помоћи у сакривању О.О. из Сокоца, за којим је била расписана потерница, иначе припадника Шкаљарског клана - саопштио је МУП Српске.

Додају да су приликом хапшења код осумњичених одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

- Након извршене криминалистичке обраде осумњичени ће бити предати Тужилаштву БиХ уз извјештај о учињеном кривичном делу - наводе у МУП-у Српске.

Орашанин је почетком септембра ухапшен на основу међународне потернице која је за њим расписана након што је у децембру 2022. године избегао хапшење у акцији МУП-а Републике Српске и Тужилаштва БиХ. Осумњичен је да је од 26. новембра 2020. до 22. јануара 2022. године као организатор групе, којој је приступило више особа, починио кривично ђело организовани криминал у вези са трговином дроге.

Телеграф