Извор:Фото: Shutterstock

ХАПШЕЊЕ У БЕОГРАДУ: Два полицајца се лажно представљала

Извор: Нпортал

03.10.2024.

15:10

УХАПШЕНИ су полицајци због лажног представљања и узимања новца.

У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саслушана су два полицајца из ПС Сурчин А. Н. (30) и ПС Раковица С. Н. (30), због сумње да су 18. августа извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

Сумња се да су они између 2 и 3 сата после поноћи, лажно се представљајући да су припадници саобраћајне полиције, на обилазници ауто-пута Београд-Ниш од тројице страних држављана који су управљали моторним возилима аустријских, немачких и енглеских регистарских ознака узели новац у укупном износу од 210 евра и два таблета, како им, наводно, не би писали прекршајне пријаве, саопштено је из тужилаштва.

У сва три случаја осумњичени су користили су путничко моторно возило марке "бмw" на којем су заменили регистарске ознаке, те су извршили претицање и заустављање са упаљеном светлосном сигнализацијом - лед ротацијом и применили полицијско овлашћење провера и утврђивање идентитета.

У тренутку извршења кривичног дела А. Н. је био на боловању, а Стефан Н. није био радно ангажован. Осумњичени су на саслушању негирали извршење кривичног дела. Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

(Блиц)