Извор:Фото: Милена Анђела, Профимедиа

Освојила 480 хиљада евра на лотоу, живот јој је постао ПАКАО

Извор: Нпортал

03.10.2024.

16:36

ДОБИТАК на лутрији требало је да буде благослов, али се претворио у проклетство...

Живот једне жене претворио се у праву ноћну мору након што је освојила 480.000 евра на лутрији, а испрва је веровала да ће јој тај добитак омогућити живот из снова. Испричала је како је купила срећку из чисте забаве и потпуно заборавила на њу све док није случајно наишла на извлачење бројева на телевизији. Кад је проверила листић, открила је да је освојила џекпот од готово 480.000 евра. Али, њен сан о безбрижном животу убрзо је прешао у ноћну мору након што су се њени родитељи, сестра и дечко окренули против ње кад је новац стигао на рачун, преноси британски Мирор.

На Редиту је поделила своју причу: - Никада нисам мислила да ће добитак на лутрији бити ишта друго осим остварења сна. Али сада имам више новца него што сам икада замишљала, а чини ми се као да ми се живот распада. Нисам могла да верујем својим очима – освојила сам 480.000 евра. Испрва сам била у шоку. Назвала сам свог дечка, Џејмса, и он је одмах дојурио, једнако узбуђен. Обоје смо сањали о томе шта ћемо све моћи да урадимо с новцем, али врло брзо наш сан се претворио у ноћну мору."

Њен дечко Џејмс убрзо је почео да прави планове с новцем без њене консултације – желео је да да отказ, купи луксузни аутомобил и улаже у ризичне подухвате. Када му је предложила да причекају и разговарају са финансијским саветником, Џејмс је реаговао одбрамбено, оптуживши је да му не верује и да покушава све да контролише.

BloombergAdria.com

 

- Убрзо се и моја породица укључила - наставила је. - Родитељи, с којима сам увек имала затегнут однос, одједном су желели поновно да успоставе блиску везу. Почели су да помињу своје финансијске проблеме и како би им добро дошла моја помоћ.

Њена сестра, која је одувек била љубоморна, директно је затражила део новца, тврдећи да то заслужује за све што је учинила за њу током година. - Осећала сам се као да ме сада сви виде само као извор новца - признала је.

Џејмс је почео да се дистанцира, проводећи све више времена са својим пријатељима, док су њени родитељи и сестра постајали све захтевнији. Њени су родитељи сматрали да имају право на њен новац јер су је одгајали, а сестра ју је отворено оптужила да је похлепна и да је напустила своју породицу.

BloombergAdria.com

 

- Џејмс и ја схватили смо да је наша веза постала токсична, вођена новцем, а не љубављу или поштовањем. Одлучили смо да раскинемо. Иселио се, а ја сам му дала одређену своту новца као 'дар за растанак'. Осетила сам мешавину олакшања и туге - признаје несрећна жена. 

Сада жали што је уопште освојила на лутрији јер је тај добитак уништио све важне односе у њеном животу. - Остала сам сама с новцем, али никад се нисам осећала сиромашније. Моја породица једва разговара са мном, а изгубила сам особу с којом сам мислила да проведем живот - каже. 

Унајмила је финансијског саветника и терапеута како би се снашла у овој новој ситуацији, али емоционални терет био је огроман. - Добитак на лутрији требало је да буде благослов, али се претворио у проклетство. Волела бих да могу да се вратим у време кад је живот био једноставнији, а односи искренији - додала је. 

Многи су јој у коментарима пружили подршку. Један корисник Редита написао је: "Новац мења ствари, често на начине које нисмо очекивали. Тешка је то лекција, али сада барем знаш ко ти заиста чува леђа. Фокусирај се на заштиту свог менталног здравља и на проналажење стварних односа који нису вођени новцем." Други је додао: "Ово је разлог зашто не треба говорити људима да си освојила на лутрији. Чак се и најближи могу променити када је новац у питању."