Извор:Фото: Shutterstock

ВЕОМА ЈЕ КОРИСНО: Зашто не треба бацати покварено млеко?

Извор: Нпортал

03.10.2024.

22:41

Чак и ако је покварено, млеко се може користити у многе сврхе...

Пажљиво погледајте боју поквареног млека, ако је нормалне боје, бело – још може да се користи. Ако је променило боју, баците га.

Калцијум у млеку може помоћи биљкама да брже расту и штитити их од труљења.

Ако сте се питали којим врстама биљака највише прија прихрана из млека, то су енглески бршљан, бегонија и афричка љубичица. Добар је избор за заштиту поврћа, попут тиквица и парадајза, посебно ако га гајите у башти.

BloombergAdria.com

Такође, млечна киселина је савршен начин да припремите одрезак или бифтек. Бифтек пре термичке обраде може да одстоји у поквареном млеку.

Од поквареног млека увек можете да добијете кајмак, а рецепата је много.

Млеко које више није за употребу у исхрани можете и користити као крему за лице. Измасирајте своје лице поквареним млеком, па онда то исперите водом. Резултате ћете видети јако брзо.

(Крстарица)