СЕНДВИЧ ПАЛЕНТА: Постаће ваш омиљени доручак
04.10.2024.
10:26
КЛАСИЧНИ сендвичи су наша свакодневница, а после овог рецепта сендвич палента наћи ће се на вашем првом месту омиљених сендвича.
Овај рецепт је идеалан за доручак, а врло лако се спрема. Притом је укусан:
- 2 шоље паленте
- 1 кашика маслиновог уља
- 100 г ренданог сира
- 100 мл парадајз соса
- босиљак
- со
- бибер
- шунка
Припрема:
Потребно је да рерну загрејте на 200 степени. Паленту скувајте према упутству са кесицеу. Затим је пребаците у велику посуду па оставите да се охлади. Исеците на једнаке делове па их премажите маслиновим уљем. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Окрените на другу страну, па поспите их сиром и запеците, све док се сир не отопи. Можете уколико правите са шунком додати и њу или кулен. Угрејте парадајз сос. Паленту извадите из рерне, па преклопите сваки комад. Палента сендвиче служите са сосом. Пријатно!
(Трпеза)