Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Klix

"ОВО ЈЕ КАТАСТРОФА" Поплаве у БиХ однеле велики број жртава

Извор: Танјуг

04.10.2024.

17:18

МИНИСТАРСТВО безбедности у Савету министара БиХ у сталној је комуникацији са надлежним федералним институцијама, али и институцијама у Србији, Хрватској и Словенији поводом природне несреће, рекао је данас министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић.

Нешић је истакао да уколико буде потребе биће пружена и међународна помоћ поплавама угроженом подручју.

Министар је навео да га је посебно ражалостио велики број жртава, међу којима је, према до сада доступним информацијама, много деце и жена.

- Ово је катастрофа и за општину Јабланица и за целу БиХ - рекао је Нешић, који је данас посетио ову општину.

Он је истакао да је ситуација у Јабланици изузетно тешка, наводећи да је путни и железнички саобраћај у потпуности прекинут, те да путна комуникација према Мостару не функционише, као и да у наредним данима сигурно неће функционисати.

Он је рекао да га је контактирао председник Србије Александар Вучић, који је поручио да је спреман да упути све што је потребно Јабланици и свим осталим угроженим општинама.

- Такође, Цивилна заштита Републике Српске је из Невесиња кренула у испомоћ колегама из Федералне управе цивилне заштите, а председник Српске Милорад Додик је уплатио по 50.000 КМ за сваку од угрожених општина - подсетио је Нешић, пренела је Срна.

Додао је да су на терену бројне инжењеријске јединице, док Оружане снаге БиХ помажу у рашчишћавању, па се очекује да ће врло брзо доћи до нормализације ситуације.