Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/CRNA Hronika

ДЕТЕ ПЛАЧЕ УСРЕД БУЈИЦЕ: Потресан снимак спасавања из БиХ

Извор: Нпортал

04.10.2024.

17:27

КАТАСТРОФА несагледивих размера погодила је подручје БиХ услед бујичних поплава које су за сада однеле 14 живота. Драматични снимци и фотографије спасавања деле се цео дан друштвеним мрежама, а последњи у низу, долази нам из Високог.

Храбри ватрогасци спасили су данас малишана и његовог деку у Високом и то тако што су га на раменима носили на безбедно из куће коју је окружила бујица.

Како се чује и види на снимку објављеном на Јутјуб каналу "Црне хронике", малишан је плакао од страха, док су ватрогасац и особа која је све снимила покушавали да га анимирају и отклоне страх. Малишан је предат ватрогасцима кроз прозор куће, где га је један примио на рамена, док је други ишао иза њих и водио рачуна да цела акција спасавања прође са што мање стреса за дечака.

- Не плачи болан - чуло се у једном тренутку са снимка.

Међутим, малишан видно преплашен није могао да се смири и стално је кроз плач дозивао оца, па су покушали и другим методама.

- Маши, Адијане. Ајде, маши. Еј, маши Адијане... Маши нам, Адијане - чуло се на снимку од стране, како се претпоставља, оца детета.

На крају снимка, види се још један кадар настао из дрона на којем се види како подивљала бујица носи све пред собом.

Током целог снимка може се чути јак хук бујице, који је само допринео на драматичности целе ситуације.

Деку спасавали у бурету, њега на раменима

Како преноси портал "Црна хроника" дечак са снимка је из насеља Пријеко код Високог. Њега и деду су спасили ватрогасци Исмић Мурис и Џафер Хебиб, који од раних јутарњих сати спашавају своје суграђане.

Наиме, док су дечака пренели на безбедно на раменима, деку су спасили тако што су га ставили у пластично буре које су касније заједничким снагама пренели на суво.

Поплављене су улице и стамбени објекти у Јабланици, Кисељаку, Крешеву, Бусовачи и Фојници. Најгоре је, судећи по снимцима и фотографијама прошла Јабланица.