Извор:Фото: принтскрин Инстаграм

ТУГА: Преминуо млади певач (34)

Извор: Нпортал

05.10.2024.

13:31

Џек Колвел био је и страствени заговорник права ЛГБТQИ заједнице. Године 2016. објавио је песму „Но Мерцy“ у част тинејџеру из Бризбејна, Тајрону Ансфорту, који је извршио самоубиство након што је био малтретиран због своје сексуалне оријентације.

Аустралијски кантаутор Џек Колвел преминуо је у 34. години, непосредно пре изласка свог дуго очекиваног другог албума.

Вест је потврђена магазину „Тхе Гуардиан“, али узрок смрти још увек није објављен.

Иако је за живота објавио само један албум, „Сwандреам“ из 2020. године, Џек је годинама играо значајну улогу иза кулиса аустралијске музичке сцене, радећи на разним пројектима, укључујући аранжирање вокала за индие поп групу „Арцхитецтуре ин Хелсинки“. Његов деби албум постигао је велики критички успех, а НМЕ га је прогласио једним од најбољих аустралијских албума те године.

Џек Колвел био је и страствени заговорник права ЛГБТQИ заједнице. Године 2016. објавио је песму „Но Мерцy“ у част тинејџеру из Бризбејна, Тајрону Ансфорту, који је извршио самоубиство након што је био малтретиран због своје сексуалне оријентације. У разговору за „Тхе Qуеер АВ“, Џек је нагласио своју нетолеранцију према насиљу и хвалио снагу своје музике да се супротстави хомофобији.

– За мене, песма ‘Но Мерцy’ повезује моје искуство хомофобије из детињства са особом која сам данас, као отворено геј мушкарац. То је поновно преузимање сопственог идентитета и одбацивање хомофобичног језика. Песма је огледало насилницима, изазива их њиховим сопственим речима и враћа рефлектор на њих и њихове срамне поступке. Немам никакву толеранцију за насиље – рекао је он, преноси Телеграф.

(Курир)