Извор:Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин/BBC Studios

Дел Бој после пола века сазнао да има ЋЕРКУ И УНУЧЕ

Извор: Нпортал

06.10.2024.

16:35

ГЛУМАЦ Дејвид Џејсон пре 50-ак година имао је кратку аферу са колегицом на сету. А онда је сазнао да је отац, а и деда. Све преко једног писма.

"Under Milk Wood" је радио драма велшког песника Дилана Томаса из 1954. године. Би Би Си је наручио представу која је касније адаптирана за позорницу те преточена на мале екране, а управо су у оној која се играла у позоришту "Mermaid" у Лондону глумили Рут Медок, касније позната по улози Гладyс Пуг у „Hi-De-Hi!“, и Виндсор Дејвис, глумац познат по улози урлајућег главног наредника у „It Ain't Half Hot Mum“, као и Дејвид Џејсон најпознатији по улози Дел Боја у хумористичкој серији "Мућке". Члан глумачке поставе била је и Џенифер Хил са којом је Џејсон имао кратку аферу, али последице тога појавиле су се годинама касније пише Дејли Мејл.

Како каже сам глумац у то доба се фокусирао на каријеру те није успевао да изгради никакве озбиљне везе јер су оне, како каже, изискивале превише времена. Џејсон и Џенифер су се разишли мирно, са јасним намерама и без повређених осећања. Џејсон је ипак на крају, 2005. године, оженио Џил, а Џенифер се такође удала за глумца Џофрија Дејвиона. Готово педесет година касније Џејсону стиже писмо које ће му променити живот.

- Да почнем од почетка, тачније мог почетка. Питам се је ли ти је икада прошло кроз главу, као што је то био случај с мамом и недавно са мном, да би ти могао да будеш мој биолошки отац. Већ се дуго мучим с чињеницом да је питање ко ми је тата заправо нерешено. Не желим да се мама осећа кривом. Нисам хтела да „издам“ свог покојног оца и бескрајно сам се бринула како, забога, да ти приступим. Међутим, стварно бих волела да знам - стајало је на почетку писма.

BloombergAdria.com

 

Пошиљатељка је писмо наставила поручивши како никако не жели новац, Џејсона замолила за тест очинства како би се ситуација коначно решила те напоменула како би цела ствар остала анонимна и између њих двоје.

- Жао ми је ако ово звучи прилично нагло, али очајнички се трудим да не посустанем. Да ситуацијом објасним преко писма требало би ми пуно страница, па вас молим можемо ли да разговарамо - стајало је на крају писма које је било потписано с најбољим жељама и љубави од Еби x (ћерка Џени Хил!).

Глумац каже да је писмо отворио у кухињи и био шокиран. Руке су почеле да му се тресу, није веровао шта је прочитао па је то поновио опет и опет и опет.

- Морам признати да ми заправо није прошло главом, у ових педесет година, да би наша афера могла да резултира дететом те да постоји шанса да је Еби Хил моја ћерка. Знао сам да Џенифер и Џофри имају ћерку која је такође глумица, али помисао да би она могла да буде моја изазвала је у мени вртлог емоција - поделио је глумац.

BloombergAdria.com

 

Признаје да је вести одмах поделио са својом супругом Џил која је такође била изненађена, како су писмо дуже читали у њима се развила симпатија за Еби те су пристали на тест очинства. Резултати су показали како она уистину јесте његова ћерка, а први пут су се састали у једном лондонском хотелу.

- Мислим да прво нико није знао шта да ради са собом. Тешко ми је да објасним како је то упознати некога ко има скоро 50 година, ваш је, а никада пре га нисте срели. Имам још једну ћерку, Софи (23) коју сам одгајао од рођења и на то помислим када кажем да је она моја ћерка, али с Еби никада то нисам могао - испричао је глумац.

Након дугих разговора Џејсон је сазнао како има и унука, десетогодишњег дечака Чарлија. Две су се породице спојиле на божићној вечери која је протекла врло добро. Након тога сви су се сусрели још много пута јер заиста морају да поразговарају о подоста година одвојеног живота.

- Ја упознајем Еби и она упознаје мене, за то ће нам бити потребно времена. Нажалост, Џени, Ебина мајка, умрла је на лето 2023. Јако се надам да јој је лакнуло кад је сазнала да Еби коначно зна истину о својем почетку те да сада може да почива у миру - поручио је Џејсон за крај.