Извор:Фото: АТА имагес/Антонио Ахел, Јутјуб принтскрин/Slavko Kis

ЛАЗИНО РОДНО СЕЛО: "Били су сиротиња, али нису били гладни"

Извор: Нпортал

07.10.2024.

10:06

ГЛУМАЦ Лазар Ристовски одрастао је у Равном Селу у општини Врбас, а о анегдотама и детињству популарног уметника говорио је његов брат Мики.

У Равном Селу, у ком је одрастао глумац Лазар Ристовски живе и данас његови рођаци, те је тако његов брат са којим је одрастао открио детаље из живота глумца.

Лазар Ристовски је одрастао са братом Микијем, који је отоврено говорио о славном брату и открио какав је приватно. На питање какав је наш познати глумац као брат Мики одговара:

- Најбољи. Најбољи брат на свету.

BloombergAdria.com

 

Мики је открио и какво је било одрастање у Равном Селу.

- Па као и у сваком селу. Увек имате тих случајева, дечачких. Што се тиче мене и њега, наше детињство је било до основне школе овде у селу, па смо ишли тако у атар, како ми кажемо, па где год наиђемо тако на лубенице неке или шта ја знам, ми одемо, па се добро наједемо и продужимо даље на каналу да се купамо... Фантастично је било. Он није имао баш много времена, више је волео школу. Ја сам занатлија, он је уписао у Сомбору учитељску, тамо је и завршио и после тога је уписао у Београду на филмској академији - каже Мики.

Како је открио у у детињству су стално били заједно.

BloombergAdria.com

 

- Док смо били млађи, били смо стално заједно, то је једно дивно детињство. Могао би се и роман написати и филм снимити о томе - каже брат Лазара Ристовског и објашњава нам да је упркос свему било лепо:

- Било је сиротиње. Његови родитељи су били домаћини, његов тата је био пружни радник. Мама је била домаћица. Држало се тако мало живог, као козе и тако, да се има. Нису били гладни, што је најважније. Било је ту млека, било је ту свега од домаћих животиња. Тако да, борили су се родитељи да направе људе од њих.

BloombergAdria.com

 

Као што знате, Лазар има браћу, Јовицу и Бранислава, они су сви кренули добрим путем. И он се труди да нешто остане иза њега овде. Значи то пуно не само за наше село, него и за свако суседно село. Дођу овде, то је седми фестивал био, штета, није се могло одржати у Дому, зато што није било завршено, али као и сваке године било је иза Дома.

Он је открио и шта глумац највише воли када дође у своје село.

- Па највише воли да дође код мене овде прво, па онда остало да поради оно што треба да ради.Њему је овде најдраже, кад дође овде да се опусти и тако попричамо, као браћа, лепо. И онда обавља свој посао који, ја нормално, разумем, то мора да ради и не љутим се никад на њега што не може дуже да остане овде са мном, али живот је такав - истиче Мики.

(Блиц)