Извор:Фото: АТА имагес/А. Ахел

ГЛЕДАО МЕ У ЈУТАРЊЕМ И СУТРА УМРО: "Тата је имао метастазе"

Извор: Нпортал

07.10.2024.

15:33

"ТАТА је стигао да види како водим Евровизију. Био је срећан. Гледао ме је после у Јутарњем програму, а сутрадан је преминуо."

Водитељка РТС Кристина Раденковић ретко дели информације из свог приватног живота. Једном приликом, у исповести за Курир водитељка је открила да једну рану никад није преболела. Кристина је пре неколико година остала без оца. 

- Баш та 2008. година је била најтежи период у мом животу. Тати се баш тада погоршало стање. Он је 12 година живео с метастазама. Трчала сам за Сомбор, у Нови Сад, па у Београд. Како сам пролазила кругове, и апетити су расли. Нисам никад веровала да ћу да победим и да ћу бити један од водитеља Евровизије - причала је водитељка својевремено. 

- Отказ у позоришту сам дала три месеца након његове смрти. Променила сам град и прешла да живим у Београд, па сам се онда питала да ли сам можда погрешила, да ли сам умислила да могу да се бавим телевизијом... Нисам знала да ли је то мој пут. Никад нисам волела Београд и увек ми је био тако таман, а данас ми је скоро најважније у Београду.

BloombergAdria.com

- Тата је стигао да види како водим Евровизију. Био је срећан. Гледао ме је после у Јутарњем програму, а сутрадан је преминуо. Звао је маму и рекао јој: "Ћерка ти разговара с гувернером Народне банке и сад могу да умрем." И тако је било. Види, никад себи нећу опростити што ми није дао да дођем тај дан га видим. Последње што ми је рекао било је: "Дајкалица (тако ме је звао), сутра имаш Јутарњи, остани у Београду. Биће тата добро." Знала сам по гласу да није. Требало је да седнем у ауто...

- Наредне четири године и не памтим. Учила сам нови посао. Потпуно сам се пребацила из једне професије у другу. Са срећом, људи на РТС, све колеге, пуно су ми помогли. Трудили су се да ми олакшају тешке дане и да ме науче новом занимању. Једног дана Александар Тијанић је одлучио да привремено заменим Марију Вељковић у "Слагалици" због трудноће. Три месеца траје обука за водитељку тог квиза. Међутим, моја је трајала један дан. Погледала сам како се снима квиз, а сутра ми је јављено да водим емисију од наредне недеље. Данијела Пантић је тада дала отказ. Од стреса ми се укочио врат. Нисам очекивала да имам само четири дана се спремим за прво снимање. Вероватно људима тај наш посао делује лако, али није лаган. Морате знати сва правила и једина сте веза с режијом. Нема прекидања игара. Александар Тијанић је рекао да ми опрашта првих десет епизода, али да неће једанаесту. Сви су помагали, а највише Милка Цанић. Касније је њена највећа брига била да се удам и родим децу. Стигла је да упозна мог Николу - рекла је Кристина тада.

BloombergAdria.com

Кристина се једном приликом, током извештавања са фудбалског Светског првенства у Катару, присетила покојног тате, те је тад изнела низ детаља о њему.

- Одрасла сам на фудбалским теренима и то ми се никад није чинило као место за једну девојчицу, али тата је сестру и мене упорно водио са собом. Ко је познавао Бобана, знао је да живи за архитектуру и фудбал. Чак и када је канцер по трећи пут немилосрдно напао његов мозак, рекреативно је играо и стоички бранио гол. Знам да си негде срећан што сам део овог великог пројекта - написала је тада Кристина на Инстаграму.

Отац Кристине Раденковић изгубио је битку са опаком болешћу пре више од деценију.

BloombergAdria.com

- Мало је рећи да ме је погодило. Била сам разорена и физички и психички. Прво љута што ме је напустио, онда тужна јер га нема. То је умногоме утицало и на моје друге односе. Изборила сам се са губитком тек после четири године. Друге патње нису ни вредне помена - испричала је водитељка својевремено.