Извор:Фото: Профимедиа

УСРЕД КАМПАЊЕ Меланија се успротивила Трампу, горућа питања

Извор: Нпортал

07.10.2024.

17:51

СВЕ се дешава у јеку предизборне кампање!

За који дан у књижаре стижу мемоари бивше прве даме. Једва их чекају и њени верни фанови, и они који традиционално нису наклоњени било чему што има везе са републиканцима.

Све се дешава у јеку предизборне кампање, када се захуктава трка за место америчког председника.

Британски "Гардијан" објавио је неке детаље из књиге, у којој је Меланија Трамп открила и какво је њено мишљење о абортусу.

BloombergAdria.com

То је једна од горућих тема, око које се очигледно не слаже са супругом и његовом странком. Како се наводи, Меланија је у аутобиографији написала да свака жена има право на абортус.

- Зашто би било ко други осим саме жене имао моћ да одлучи шта ће она учинити са својим телом?, наводи супруга Доналда Трампа.

- Ограничавање женског права да изабере да ли ће окончати нежељену трудноћу исто је што и ускратити јој контролу над сопственим телом. Гајим то уверење откако сам постала одрасла особа.

BloombergAdria.com

С друге стране, Трампова уверења су потпуно другачија, и сматра да савезним државама треба препустити да саме донесу одлуку о тој процедури.

Абортус није једино око чега се супружници не слажу.

Наиме, Меланија Трамп открила је и право значење спорног натписа на јакни коју је носила 2018. док је у Америци владала криза са илегалним емигрантима.

Много деце тада је било одвојено од родитеља. А натпис је гласио: "Мене стварно не интересује, а тебе?".Како је, наводно, написала у мемоарима, "влада не би требало да одузима децу родитељима, ово мора да престане".

Истакла је да је говорила мужу да је таква политика погрешна и за то окривила тадашњег државног тужиоца.

(Глориа)