Извор:Фото: В. Данилов/А. Станковић

ТЕРЕЗА О НАЈЦРЊИМ ТРЕНУЦИМА: Да, покушала сам да се убијем

Извор: Нпортал

08.10.2024.

07:20

ПЕВАЧИЦА Тереза Кесовија има богату каријеру дугу преко 50 година, хитове, популарност, али и болну животну причу.

Живот једне од најцењенијих певачица на овим просторима почео је трагедијом - мајка јој је умрла када је Тереза имала два дана. Узрок смрти је сепса јер су се тих година жене порађале код куће и није било адекватних лекова и неге.

Током студија на Музичкој академији у Загребу упознала је свог првог мужа, Миру Унгара, с којим је добила сина Алана.

Након развода од првог супруга, Тереза се удала за хрватског ватерполисту Роналда Лопатнија, са којим је имала веома буран брак. Још једна велика трагедија која је обележила њен живот догодила се 1974. године, када је док је снимала спот у Немачкој сазнала да јој је брат погинуо у саобраћајној несрећи. Убрзо након тога остала је и без жене коју је сматрала својом мајком, јер је и њихова маћеха Јела преминула.

BloombergAdria.com

 

За Терезу овде није био крај несрећама. Сазнала је да болује од рака, након чега јој је одстрањен бубрег и два тумора у уху, а морала је да оперише и гласне жице. 2010. године чувена певачица објавила је аутобиографију у којој је описала најтеже тренутке свог живота.

Оно што је мало познато јавности јесте да је Тереза у једном периоду живота покушала да одузме себи живот, а једном приликом за домаће медије говорила је о томе први и последњи пут.

BloombergAdria.com

 

- Истина је, покушала сам да се убијем. Не волим лагати никада у животу. Ни када сам била мала нисам лагала за оцене и када добијем јединицу. Добро се човек осећа када говори истину. То се десило у Паризу, било ми је јако тешко. Тада ми је дете имало три године... Нисам имала неки претерани разлог да себи скратим живот, мислим да је била 1967. година. Лежала сам, гледала сам у сваку цртицу на плафону, тражила сам неку паучину и сабирала своје црне мисли. Као неки аутомат, као робот, ја сам скочила и потражила лекове. Ужасно сам била глупа тада, сада ми је смешно... Моје је дете дошло на врата сва срећа, али ја сам већ попила таблете. Брзо сам отишла у болницу али била је близу на срећу... - говорила је Кесовија.

СОС телефон за помоћ

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања. Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг. Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.