Извор:Фото: Н. Скендерија, Д. Миловановић

"МАМА ЈЕ ВИКАЛА КАД НИСАМ БИО НАЈБОЉИ": Сведочење ђака-убице

Извор: Нпортал

08.10.2024.

13:57

"Мајка је стално тражила да будем најбољи. Љутила се и викала када нисам био најбољи. Због тога што је стално тражила више од мене, љутио сам се и ја на њу. То њено понашање је утицало да урадим то што сам урадио. Да нисам имао очеве пиштоље, ово не бих учинио"

Ово је, како Курир незванично сазнаје, данас пред Специјалним судом у Београду, током сведочења у судском поступку који се води против његових родитеља Владимира и Миљане Кецмановић изјавио малолетни убица из Основне школе Владислав Рибникар. Малолетник који од 3. маја прошле године када је у школи на Врачару убио деветоро вршњака из школе и радника обезбеђења, борави у специјалној здравственој установи, данас је доведен да сведочи у пратњи лекара.

- Дечак убица, који је могао да одлучи да не сведочи у поступку против родитеља, на питање судије да ли жели да говори оговорио је "желим". Остао је при исказу да је кобног дана узео два очева пиштоља, ставио их у ранац и кренуо у школу. Одлучио је да намерно закасни на први час "како би ученици били у учионици". Међути, оно што је кључно, данас је изјавио да окидач за језив злочин који је починио било то што му је мајка стално тражила да у свему буде најбољи и да је њему то јако сметало. Рекао је да је то захтевање мајке да буде најбољи утицало на њега да почини стравичан масакр. Навео је и да, да није имао очеве пиштоље, сигурно не би починио злочин - открио је извор Курира.

BloombergAdria.com

Током сведочења, малолетни убица је потврдио да је кобног дана у школи пуцао из два очева пиштоља, која је 1. маја прошле године узео из ранца и ставио их у своју собу. На дан злочина, пиштоље је ставио у торбу и кренуо у крвави поход.

Дечака убицу данас су у судници испитивали главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић, адвокати, као и породице убијене деце.

Према речима нашег саговорника, атмосфера у судници је била тешка, породице деце коју је убио имала су и конкретна питања због чега је пуцао у њихову децу.

Испитивање дечака убице, које није завршено данас, наставља се 17. октобра.

BloombergAdria.com

(Курир)