Извор:Фото: Профимедиа

НОЛЕ САЗНАО РИВАЛА: Наредни противник га никад није победио

Извор: Нпортал

08.10.2024.

14:48

Новак Ђоковић ће у четвртом колу Шангаја играти против Романа Сафиулина.

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић рутински је савладао Италијана Флавија Коболија (6:1, 6.2) у трећем колу Шангаја. Само неколико минута касније, практично док се припремао за давање изјаве на терену, најбољи српски спортиста сазнао је и наредног противника. Биће то руски тенисер Роман Сафијулин.

Рус је након велике борбе успео да изненадио Френсиса Тијафоа (7:5, 5:7, 7:6) и да снажног Американца избаци са турнира у Шангају, где је био постављен за 13. носиоца. Још тежи посао Роман ће имати у наредној рунди, јер ће му на мегдан изаћи најбољи тенисер свих времена и веома добро расположени Новак Ђоковић.

Њих двојица су до сада одиграли само два меча, а оба су припала српском асу. Посебно убедљив био је Новак у претходном сусрету, када је ривалу из Русије препустио само три гема! Данас је идентичним резултатом савладао Коболија, што је назнака да би у Шангају могао да стигне до саме завршнице турнира који годинама није играо.

BloombergAdria.com

Поред прилике да освоји титулу у Кини где га навијачи обожавају, Новак Ђоковић победама у Шангају прикупља бодове и за АТП трку, односно пласман на Завршни мастерс. Иако је рекао да му то није приоритет, Новак Ђоковић ће сигурно концентрисан отпутовати у Торино, уколико на последњим турнирима сезоне обезбеди пласман на турнир који играју само осморица најбољих у тениској сезони.

(Мондо)