Извор:Фото: Профимедиа

МЕЛАНИЈИНИ МЕМОАРИ: О Словенији, комунизму, УДБИ, Хрватској

Извор: Нпортал

09.10.2024.

08:23

МЕМОАРИ Меланије Трамп су, очекивано, одмах по објављивању изазвали велику пажњу широм света, а ништа другачије није ни у Словенији, где је Меланија одрасла и о којој опширно пише у својој биографији.

Описала је, између осталог, своје детињство у Севници, у Словенији и присетила се како је са само шест година почела да се бави манекенством.

Каже да јој је детињство у Словенији било срећно. Мајка Амалија је одрасла на имању где се узгајао лук, касније је радила у фабрици, а њен отац Виктор Кнавс је био продавац аутомобила. Меланија пише да су родитељи њу и њену сестру Инес водили на концерте Елтона Џона и Тине Тарнер, како би се тада осећале повезаније са западним земљама, Аустријом и Италијом.

Међутим, Меланија се присетила и непријатних тренутака из живота на простору бивше Југославије, попут упада УДБЕ у њихову кућу због, како каже, "сумњивог начина" живота њеног оца. Нагласила је како су њене комшије цинкариле њеног оца.

BloombergAdria.com

 

- Неко, комшија, колега или наводни пријатељ пријавио је властима очев возни парк - рекао је и словеначки извор за британски "Дејли мејл".

Меланија је у својој биографији негирала да је њен отац био комуниста, истичући да комунизам не одражава његова политичка уверења.

- Његово чланство у Комунистичкој партији било је обавезно јер је партија увела аутоматску месечну чланарину од дела његове плате - наводи се у књизи, а преноси "Дејли мејл".

BloombergAdria.com

 

Извор британских медија раније је рекао да је чланство Меланијиног оца у КПЈ донело бројне привилегије породици бивше прве даме. Тврди да су у граду имали посебан третман, прво приступ основним стварима, а Виктор Кнавс је зарађивао много боље од осталих Севничана.

Како пишу британски медији, позивајући се на тврдње особе која је тада живела у Севници у Словенији, у Меланијином детињству је само пет одсто Словенаца било у Комунистичкој партији и иако њен отац није јавно истицао своје политичко опредељење - било је очигледно, како његовим рођацима тако и комшијама.

BloombergAdria.com

 

Меланија даље пише да њени родитељи нису били посебно политички активни, иако су преживели значајне политичке догађаје.

- Одрастајући, осећала сам се повезанијом са нашим комшијама у Италији или Аустрији него са комунистичким земљама у источној Европи - наставила је Меланија.

- Скијала сам у Алпима и одмарала се у Хрватској, на далматинској обали - пише она и додаје: - Заиста, моје детињство је било испуњено срећом, лепотом и позитивношћу, далеко од типичне приче девојчице која је одрастала у комунистичком друштву, преноси Јутарњи.хр.