Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/ Гранд онлине

"КУЋА ЈЕ ОСТАЛА ЈЕДИНА": Током рата продао кућу Албанцима

Извор: Нпортал

09.10.2024.

08:36

ПЕВАЧА Срђана Здравковића упознали смо у чувеном музичком такмичењу "Никад није касно" у којој је отворено причао о свом животу.

Велика туга се крије иза осмеха Срђана Здравковића (57). Певач  је рођен у Гњилану на Косову и Метохији, али је током рата био принуђен да прода имовину и да се пресели у Северну Македонију где је почео нови живот са породицом.

Имали амо прилику да видимо Срђановог сина у "Звездама Гранда", а за себе је рекао да није било услова да се појави раније, па се пријавио за такмичење "Никад није касно". Поред сина, Срђан има још три ћерке. 

- Када сам видео да је он звездама Гранда, рекао сам што не бих дошао и ја овде. Можда сам требао раније да се пријавим, али није било прилике. Када сам направио прву кућу кренуо је рат, онда сам морао да се вратим у Скопље поново, па сам тамо направио још три куће и тако је време пролазило – рекао је он.

BloombergAdria.com

Певач је истако да му је било веома тешко када су током НАТО агресије морали да продају кућу и преселе се за Северну Македонију: 

- Никада у животу не треба губити наду. Албанцима сам тада продао кућу пошто зашто. То је био мој највећи проблем у животу, више ништа. Нисам могао да верујем да ће падати бомбе, хтео сам и да се кладим да нас НАТО неће напасти никада. Ја сам Титово дете и говорио сам ‘Где ће да нападну суверену државу’. Тада сам већ имао три ћерке и нисам зно шта да радим, моја кућа је остала једина и морао сам да је дам Албанцима. Продао сам је за 15.000 марака, имао сам још 6.000 и тада сам отишао да живим Скопље - испричао је он, а онда открио како је започео нови живот:

- Све сам зарадио од музике, Господ ми је дао глас и посао. Певао сам у Турској, Швајцарској, а последњих пет година радим у Немачкој.

Певач је својим трудом и радом успео да сагради кућу, а једно време је живео и у иностранству: 

- У то време су биле добре паре и много су ми помогле, сада у овим годинама када сам средио све Немачка ми је одлична. Мислим да сам урадио све на време у животу, и раније сам говорио да немам због чега да се жалим - казао је такмичар.

Срђану је породица велики покретач за све у животу: 

- Имам четворо деце, једна ћерка се удала имам и унуку. Она ће сигурно следећи пут доћи ако прођем даље - закључио је Срђан за Гранд.

(Телеграф)