Извор:Фото: Профимедиа, АТА имагес

БЕКИЈЕВО ПОРЕКЛО "У Београду нисам имао права да купим стан"

Извор: Нпортал

09.10.2024.

08:53

ПЕВАЧ Беки Бекић (62) својевремено је наилазио на проблеме и то зато што је пореклом Албанац.

Наиме, давне 1991. године Беки Бекић је имао проблем приликом куповине стана у Београду, а своје непријатно искуство је испричао за тадашњи часопис Сабор.

Након десет година живота и рада у Београду одлучио је да купи некретнину у Борчи, уприличио је весеље за своје пријатеље, а онда када је све требало да се реши и законским путем он је добио ''одбијеницу'', а као разлог писало је "да није дозвољено закључење уговора о промету непокретности, јер се на предметној непокретности, јер се на предметној непокретности мења носилац права својине у корист лица друге националности, што посредно и непосредно утиче на промену националне структуре и изазива неспокојство и несигурност код грађана друге националности"!

BloombergAdria.com

- Никад нисам крио да сам Албанац. Али, увек сам истицао да сам пореклом из Гусиња у Црној Гори. Југословенски сам оријентисан и тешко ми је пало овакво гледање републичких власти. Чуо сам за тај закон, али када ми је стигло званично обавештење преко адвоката, плакао сам као дете. Па зар у Београду, граду у којем сам све постигао, али и којем сам много дао, да немам права да купим стан? - био је искрен тада Беки, преноси "Нпортал", који није крио да га је та ситуација потресла, али је на сву срећу успео да се избори за документа и да некретнину има у свом власништву, међутим, проблеми су се наставили:

- Ево, изашла ми је нова плоча, а музички уредници ме одмах питају "има ли на њој ислама"? Побогу, људи, па зашто то нико не пита Џеја, Кебу и друге певаче?

Певач се такође сусрео са непријатном ситуацијом када је приведен на једном вашару као ''српски националиста''.

BloombergAdria.com

Беки: "Било је црно време"

Он је у том периоду издао нову плочу на којој је била песма ''Живот је тамница'', а онда је открио да можда и она некоме делује неподобно.

- Можда то и јесте црна песма, али сада је и црно време. Па и јесте живот тамница. Само, инспирацију за песму добио сам после једног сна, а не из стварности. Сањао сам покојног оца и после буђења записао следеће речи: "живот је тамница, живот је тамница, снови осташе само, сањам те често и наше место, све ређе одлазим тамо!" Радује ме што сам у Сарајеву чуо како се песма пева у кафанама. То ми је прави показатељ да ће стићи и до радио и ТВ слушалаца и гледалаца.

(Блиц)