Извор:Фото: Профимедиа

ПОСНА ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Укусан и брз рецепт

Извор: Нпортал

09.10.2024.

14:39

ШТРУДЛА је старински добри колач који многе генерације воле. Може се правити са маком, јабукама, орсима, посна или мрсна...

Ако волите мрсну штрудлу, посну штрудлу која милује непце ћете волети још више. 

За овај посни рецепт потребно је: 

  • 350 г брашна тип 500
  • 150 г оштрог брашна
  • 1/2 кашичице соли
  • 2 кашике ванилин шећера
  • рендана лимунова кора
  • 4 кашике уља
  • 3 дл млаке воде
  • 15 г свежег квасца

За фил:

BloombergAdria.com

Припрема:

Потребно је да рерну загрејете на 200 степени. У једној чинији помешајте квасац, мало шећера, воде и брашна па пустите да нарасте, на топлом месту. Све суве састојке помешајте  заједно у посуди за мешање и направите удубљење. Потом додајте течне састојке и надошли квасац. Од састојака замесите глатко тесто па га запакујте и оставите да нарасте. На побрашњеној радној површини поделите на 3 дела па направите куглице, покријте и пустите 15 минута, да одморе. У једној посуди сједините млевене орахе, џем и ванилин шећер, да добијете фил. Затим их поделите на 3 дела. Лоптицу развијте у правоугаоник, па премажите филом и обликујте у облик штрудле. Поновите поступак и за преостале две, па их премажите уљем. Оставите да одстоје око 20 минута. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците око 25 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Када се испече можете је посути шећером у праху. Пријатно!

(Трпеза)