Извор:Фото: Профимедиа

Трамп одбио нову дебату са Камалом Харис

Извор: Нпортал

10.10.2024.

08:29

БИВШИ председник САД и републикански кандидат на америчким председничким изборима, Доналд Трамп, рекао је да неће водити још једну предизборну дебату са потпредседницом САД и кандидатом демократа, Камалом Харис.

Он је ову изјаву дао у среду, неколико сати након што је Фокс њуз позвао двоје кандидата на изборима за председника, који се одржавају 5. новембра, да учествују у могућој другој дебати 24. или 27. октобра, преноси Ројтерс.

Трамп је у поруци на друштвеној мрежи навео да је "сада веома касно да се води дебата" и да "нема о чему да се расправља". Он и Харис су први пут дебатовали 10. септембра. Трамп је раније одбио позив CNN-а за дебату 23. октобра, коју је Харис прихватила.

- Камала је јуче јасно рекла да не би учинила ништа другачије од Џоа Бајдена, тако да немамо о чему да расправљамо - додао је Трамп.

BloombergAdria.com

 

Харис је раније изазвала Трампа на дебату на CNN-у 23. октобра, али је бивши председник одбио. Трамп је такође рекао да је Харис, која је постала демократска кандидаткиња након што је председник Џо Бајден окончао своју кандидатуру за реизбор након своје катастрофалне дебате с Трампом, одустао од претходне дебате коју је понудио Фокс, иако Харисова кампања није јавно прихватила предлог. Кандидати су пристали на дебату на ABC News-у 10. септембра, а потпредседнички кандидати републиканац Ј. Д. Венс и демократа Тим Волц одржали су дебату 1. октобра. Потпредседница је, после позитивних критика да је надмашила Трампа у њиховом сусрету, изразила интересовање за другу дебату, али планови никада нису остварени.