Извор:Фото: Профимедиа

ДОКТОР РЕШИО ДИЛЕМУ Да ли је чаша вина заиста добра за срце?

Извор: Нпортал

10.10.2024.

09:18

ЊЕГОВЕ тврдње подупире и истраживање Светске здравствене организације.

Британски психијатар Данијел Ејмен објавио је видео на свом ТикТок профилу у којем је проговорио о "великој лажи" коју људи често говоре када конзумирају алкохол.

"Лаж, велика лаж је да је добро попити једну или две чаше алкохола због здравља", започео је лекар свој видео. "Истина је да постоје нека истраживања која потврђују да умерено конзумирање алкохола може бити добро за здравље, али многа од њих објавила је алкохолна индустрија", рекао је Данијел те додао: "Одмах сам знао да је то лаж."

BloombergAdria.com

 

Дотакао се и властитих истраживања о људском мозгу. "Људи који пију, имају мањи мозак, а када је реч о мозгу, величина је битна", рекао је. Испричао је и како алкохол утиче на функције људског мозга. "Бела маса у мозгу повезана је с комуникацијом људи и она је оштећена код оних који пију алкохол чак и у малим количинама", навео је. 

♬ original sound - BrainMD

Рекао је и да његове тврдње подупире недавна студија Светске здравствене организације (WHO) која је открила да не постоји количина алкохола која је добра за људско здравље. 

"Уопште није важно колико пијете - ризик по здравље онога ко пије почиње од прве капи било којег алкохолног пића", рекла је Карина Фереира-Боргес, докторка која је спровела студију.  

BloombergAdria.com

 

Размишљања његових пратилаца су подељена.

"Шта је с тврдњама да је чаша вина добра за здравље срца?" упитала га је пратитељка, а психијатар јој је одговорио: "Али чаша вина није добра за ваш мозак."

БОНУС ВИДЕО: 

(Најжена)