Извор:Фото: Профимедиа

2 ствари од којих НАЈВИШЕ СТРАХУЈУ грађани Немачке

Извор: Нпортал

10.10.2024.

15:34

САМО 22 одсто испитаних, што је најнижа вредност до сада, страхује од губитка посла.

Немачки грађани највише страхују од инфлације и миграције, показало је истраживање објављено у среду.

– Испитаници су већ трећу годину заредом рекли да се највише плаше инфлације, али се повећава и страх од последица миграција – каже се у студији осигуравајућег друштва Р+В.

Чак 57 одсто испитаних изјавило је да се плаши инфлације, а 56 одсто страхује од негативних последица миграција. На трећем месту је страх од губитка места за живот.

BloombergAdria.com

Страх од негативних последица миграција, као што су пораст криминала и екстремизма, највише је порастао од последњег истраживања.

– Фундаментални проблеми миграције и интеграције су годинама игнорисани, а то показује и ово истраживање - каже политиколог Изабел Боруцки са Универзитета у Марбургу у интервјуу за Ројтерс.

Страх да држава неће моћи да се избори са последицама миграција посебно је приметан на истоку земље, што су показали и последњи локални избори у овом делу Немачке, који потврђују раст популарности оних партија које снажно заговарају ограничавање миграција.

BloombergAdria.com

Страх од инфлације је и даље на првом месту упркос застоју раста цена и раста плата.

– Када је новчаник у питању, Немци су веома осетљив – рекао је вођа студије Гриша Брауер-Рабиновиц.

Истовремено, само 22 одсто испитаних, што је најнижа вредност до сада, страхује од губитка посла, пише Пословни дневник.