Извор:Фото: Новости

ХАПШЕЊА У БОРУ: Угрожени Данкини родитељи - нађен експлозив

Извор: Нпортал

11.10.2024.

14:47

ПОРЕД средства комуникације, пронађени су и пиштољски меци калибра девет милиметара, као и за сада неидентификована експлозивна направа са штапином и електронским детонатором.

Боранин Душан С. ухапшен је 9. октобра због покушаја изазивања панике и нереда због тога што је, путем друштвених мрежа, упућивао директне претње родитељима Данке Илић.

У среду 9. октобра, по одобрењу Основног јавног тужилаштва у Бору њему је одређено задржавање до 48 сати. О детаљима у вези са конкретним догађајем, поводом којег је осумњиченом одређено задржавање у овом тренутку, а док траје предистражни поступак, Основно јавно тужилаштво Бор није хтело да износи детаљније информације.

Осим њега, према незваничним информацијама, ухапшено је још једно лице које је преко исте медијске платформе упућивало директне претње родитељима мале Данке Илић.

BloombergAdria.com

Ради обезбеђивања доказа, извршен је претрес стана осумњиченог, ког којег су поред средства комуникације пронађени и пиштољски меци калибра девет милиметара, као и за сада неидентификована експлозивна направа са штапином и електронским детонатором.

Код његове ванбрачне супруге пронађена је и одређена количина опојне дроге амфетамин.

BloombergAdria.com

Сазнања указују на то да је Душан С. у задње две деценије био извршилац великог броја кривичних дела на територији Србије. Дужи временски период провео је на издржавањима затворских казни за које је био правоснажно осуђен због извршења различитих кривичних дела, почевши од тешких крађа, па до кривичних дела у вези са сузбијањем промета наркотика и фалсификовањем службених исправа.

У току 2023. године је код именованог пронађено 17 килограма различитих дрога и поступак се води пред Високим јавним тужилаштвом у Зајечару.

(Зајечар онлине)