Извор:Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин/Berane online

НЕКАДА НОСИО КРСТ СА ХИЛАНДРА: Ноле сада има нову амајлију

Извор: Нпортал

11.10.2024.

20:19

НОВАКА последњих година виђамо са новом ”амајлијом".

Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале мастерса у Шангају, пошто је после три сета савладао Чеха Јакуба Меншика.

Највољи тенисер света познат је по својој врхунској игри, али и по вези са духовношћу која му даје снагу у најтежим тренуцима.

Један од симбола те везе је мали православни крстић који носи као амајлију и од којег се не одваја током мечева, а исти је носио и у дуелу против Меншика.

BloombergAdria.com

Новак Ђоковић често истиче важност вере у његовом животу, а крстић је постао део његове препознатљиве "спортске опреме". Током интервјуа и давања изјава за медије, Ђоковић неретко истиче овај крст, који са поносом носи на грудима.

Ђоковић је око врата дуго носио дрвени крстић са Хиландара, који је узео 2009. када је посетио Свету гору. Крајем 2016. године поједини навијачи замерали су Новаку Ђоковићу што је у другом делу сезоне носио на ланчићу полудраги камен аметист.

BloombergAdria.com

Разлог је тада био практичан. Због честих масажа након повреде трбушног мишића, први играч света је решио да, док мечеви трају не носи крст, који би "свако мало" морао да скида, а то није желео да ради.

- Новак носи и даље крстић, али је одлучио због сталних третмана и масажа, да не носи исти на мечевима. Има терапије готово стално, па да га не би сваки час скидао, одлучио је да га не ставља док игра - рекао је тада за "Блиц" извор близак Новаку.

Ипак, последњих година виђали смо Новака са новом ”амајлијом". Реч је о сребрном крстићу на ланчићу, али није познато одакле потиче и какво значење има за најбољег тенисера света.

(Блиц Жена)