Извор:Фото: Профимедиа

СЛОМЉЕНИ ГУБИТКОМ: Преминуо познати музичар

Извор: Нпортал

13.10.2024.

09:16

НАПУСТИО нас је шкотски ди-џеј и продуцент Џек Ревил, познат под уметничким именом Џекмастер.

Преминуо је у 38. години, потврдила је његова породица. Трагичан догађај се одиграо на Ибици, 12. октобра, када је након несреће доживео компликације услед повреде главе.

"С неизмерном тугом објављујемо да је Џек Ревил, којег многи знају као Џекмастера, преминуо у суботу ујутро на Ибици. Наша срца су сломљена овим губитком, и молимо за приватност док пролазимо кроз ове тешке тренутке", поручили су чланови његове породице, Кејт, Шон и Џони.

Ревил, рођен у Глазгову, био је кључна фигура на светској електронској сцени. Своју каријеру започео је у продавници плоча Рубадуб, да би касније постао суоснивач издавачке куће Нумберс. Његов утицај на музичку сцену био је огроман, а недавно је издао сингл под називом "Нитро". У једном од својих последњих интервјуа за магазин Елецтрониц Гроове, Џек је говорио о променама које примећује на клупској сцени, истичући да телефони и мањак енергије на плесним подијумима одузимају чар музици.

"Иако сам бескрајно захвалан својим обожаваоцима, музика за мене увек представља плес и емоцију, а то је сада често изгубљено"-  рекао је тада.

На вест о његовој смрти, бројне колеге и пријатељи су изразили саучешће. Дуо Дисцлосуре објавио је на друштвеним мрежама: „Ово је незамисливо. Хвала ти, Џек, за све дивне тренутке и инспирацију. Недостајаћеш нам неизмерно."

(Србија данас)