Извор:Фото: Википедија

ФРОЈДОВ САВЕТ: Како се изборити са глупим људима

Извор: Нпортал

13.10.2024.

13:34

ЗАНИМЉИВО је то како су се његови ставови односили на људе у времену у ком је живео, а како ништа мање нису примењиви ни данас.

Фројд, један од најпознатијих психијатара али и отац психоанализе, иза себе је оставио бројне мудре савете, које људи данас користе, препознајући разне мане људског рода око себе. Занимљиво је то како су се његови ставови односили на људе у времену у ком је живео, а како ништа мање нису примењиви ни данас.

Један од њих, веома занимљив, односио се и на глупе људе.

Фројд је једном рекао: Када се нађете у ситуацији да се чудите нечијем поступку или понашању генерално, или да вас је срамота због нечијих изјава или ставова, одмах треба да схватите с каквом особом имате посла.

BloombergAdria.com

 

Људи који се не могу похвалити претерано високом интелигенцијом, често ће настојати да вас понизе или обесмисле ваше ставове и размишљање. У таквој ситуацији, ви никако не треба да им се доказујете, нити да се нервирате.

На вама је да, уколико желите, помогнете тој особи да схвати неке ствари, али у томе не треба да претерујете, јер неки људи једноставно одбијају да признају да нису у праву. У супротном, само се склоните. Такође, пред таквим људима не треба ни да спуштате своје критеријуме и радите ствари које они пожеле. Зарад нечијег прихватања и поверења, не треба да спуштате цену свог достојанства.