Извор:Фото: Профимедиа

Црква одбила Горану да крсти ћерку, он ЧУО РАЗЛОГ и побеснео

Извор: Нпортал

14.10.2024.

13:02

ОНО ШТО нису успели у Хрватској, Горан и Татјана јесу неколико година касније. У фебруару 2009. је објавила да су у Америци успели да крсте Амбер Марију и да ураде оно што им није дозвољено у својој домовини

Горан Иванишевић оставио је траг у тенису и као играч и као тренер. Док је држао рекет у рукама освојио је Вимблдон као аутсајдер 2001. године. Потом је као тренер Новака Ђоковића са Србином освојио 12 гренд слем титула. Прати Хрвата доста буре, како у прошлости, тако и у садашњости где је у "правном рату" са бившом женом Татјаном Драговић и ћерком Амбер Маријом.

Он је пре око 20 година имао проблем у Хрватској и то је повезано са његовом ћерком Амбер Маријом која је рођена 19. априла 2003. године. Желео је да је крсти у цркви, али му је то било забрањено! Зашто? Зато што Татјана у том тренутку није била крштена. Хварско-брачко-вишки бискуп Слободан Штамбук одбио је да крсти девојчицу из тог разлога.

BloombergAdria.com

Тада је хрватски тенисер полудео и јавно их је испрозивао. "Црква има двоструке критеријуме и то је проблем. Зато је увек одвајам од Бога. Оба партнера морају да имају све сакраменте како би се обавило крштење. За неке правила важе, за неке не. Нас су убацили у прву групу и према њиховим критеријумима не можемо да крстимо своје дете. Црква има то право, али сматрам да би требало да се бави много важнијим стварима. Уверен сам да ћемо решити и тај проблем", рекао је Иванишевић тада.

Све је било спремно за церемонију, требало је да буде крајем јула 2004. године. План је био да крштењу присуствују само најближи, али су онда наишли на проблеме. "Не само да нико не жели да крсти нашу ћерку, него ни мене! Ни на Вису ни у Сплиту ни Загребу", бесна је била Татјана 2006. године, око годину и по дана после хаоса који је настао.

Крстили су ћерку у Америци

Оно што нису успели у Хрватској Горан и Татјана јесу неколико година касније. У фебруару 2009. је објавила да су у Америци успели да крсте Амбер Марију и да ураде оно што им није дозвољено у својој домовини.

"На мојој руци блиста прстен, али не венчани, јер није тачно да смо у Лос Анђелесу крстили наше двоје деце, већ само ћерку. Амбер Марија крштена је за време хрватске мисе у једној цркви у Калифорнији и био је то прекрасан и достојанствен обред. Нико од присутних се није чудио нити упирао прстом у нас", рекла је тада Татјана.

Иначе, она је постала светски популарна када се појавила у чувеној серији "Пријатељи". Њих двоје су се венчали 2009. године, али су се развели само четири године касније. Горан је после тога пронашао љубав са Нивес Чановић са којом је добио треће дете, док је Татјана срећу пронашла поред манекена Влаха Абдулића од ког је старија 12 година и са којом је добила ћерку.

BloombergAdria.com

Тужио и ћерку

Прошле године Иванишевић је објавио драматично писмо у ком се обратио бившој супрузи Татјани и оптужио је да је мимо свих закона присвојила новац који је зарадио током брака и објаснио је да ће читав случај да заврши на суду. Тада је наводно тужио и своју ћерку Амбер Марију.

Хрватски "Национал" тада је открио неке детаље тог "правног рата" између њих. "Иванишевић је тужио и ћерку Амбер, тражи половину стана који јој је поклонила Татјана и тврди да је уговор о даривању стана супротан моралу хрватског друштва. Такође, тражи да не плаћа више алиментацију за ћерку. Покренуо је више поступака са циљем да се Татјани Драговић одузме део имовине који јој је припао на основу раније обострано потписаних уговора, а тражи и враћање фиктивног кредита од 2,5 милиона евра за који није доставио никакав уговор нити документ", писало је у тексту.

(Еспресо)