Извор:Фото: Танјуг/Милош Миливојевић/МУП

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА: Осумњичен за силовање девојке у БГ

Извор: Нпортал

14.10.2024.

14:50

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Стефана Ј. (24) због сумње да је 20. јула 2024. године у раним јутарњим часовима на територији општине Звездара уз употребу силе и претњу ножем принудио на са обљубом изједначен чин 21-годишњу девојку.

- Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет ставља кривично дело силовање за које је запрећена казна затвора од пет до 12 година, као и кривично дело неовлашћено држање опојних дрога, пошто је код њега пронађено 0,42 грама марихуане за личну употребу - саопштено је из тужочаштва-

Тужилаштво је суду предложило да Стефану Ј. продужи притвор због опасности од бекства, обзиром да нема пријављено пребивалиште и да живи на улици, као и да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду, имајући у виду његову ранију осуђиваност, изражену упорност и безобзирност, као и да је оштећеној претио убиством уколико га пријави надлежним органима.

Подсетимо, како је Курир раније писао, осумњичени Стефан Ј. је девојку (21) која је дошла у посету рођацима у Београду, напао и силовао у близини Новог гробља на Звездари. Она је одмах пријавила напад и осумњичени, ког није познавала од раније, брзо је ухапшен.