Извор:Фото: Тикток принтскрин/simplyuniquesmiles93

ТРАКАМА БРАНИО КУЋУ ОД УРАГАНА: Због идеје је хит на мрежама

Извор: Нпортал

14.10.2024.

20:48

ПЕДРО Касерес је постао главна тема на интернету након што је причврстио кућу ременима пре урагана Милтон који је почетком прошле недеље беснео у Сједињеним Државама. Иако су многи били скептични кад су видели фотографију куће, Педров труд се ипак исплатио. Његова је кућа претрпела само ситна оштећења.

Сада је објашњено и о каквим је то ременима, односно тракама било реч и колико је Педро на све потрошио.

Дејли мејл пише да је Касерес кућу причврстио огромним пластичним тракама, истим онаквим какве се користе за учвршћивање теретних контејнера на бродовима. Траке су биле повезане кукама у земљи како би спречиле подизање крова док је олуја харала тим подручјем. Куке које су држале траке биле су укопане 2.5 метара и заливене цементом. 

Педро је потрошио 22.000 долара (око 20.000 евра) за анкере и посебно израђене траке по мери које су прекривале кров породичне куће, а које наводно могу издржати тежину до 2.450 килограма.

Педро је до ове идеје дошао након што је породица доживела ураган док су живели у Порторику, када се алуминијски кров њихове куће готово подигао.

Подсећамо, дан након урагана новинари 9News и CNN-а обишли су Педра и уверили се да је његова одбрана од урагана итекако успела. 

- Обавештење за све који покушавају доћи до Педрове ћерке Раисе. 'Добро нам иде, управо смо изашли испред куће да почистимо и проверимо да ли је учињена било каква штета. Ништа се није догодило, само нека минимална ситна оштећења, ништа лудо - објавио је CNN, преноси Индекс. 

BloombergAdria.com

 

Педрова ћерка Раиса се затим огласила и на ТикТоку те потврдила да је кућа неоштећена. Додала је и да њен отац не намерава тако скоро да скине траке с куће јер још траје сезона урагана.

- Твој тата је паметан човек - поручили су јој у коментарима.