Извор:Фото: ТикТок принтскрин/elajerkovic

ХРВАТИЦУ УЈЕЛА АЈКУЛА: "Зубе ми зарила у подлактицу" (ФОТО)

Извор: Нпортал

15.10.2024.

08:57

ЕЛУ Јерковић, популарну инфлуенсерку из Хрватске, ујела је ајкула на Малдивима.

Инфлуенсерка из Хрватске Ела Јерковић, објавила је снимке и слике са Малдива, где је уживала с пријатељима, али и где је ронила са морским псима када је доживела несвакидашњу сцену.

- Пливање са морским псима ми је одувек била жеља. Реч је о за људе безопасној врсти, морском псу "дадиљи", који иначе једе рибу - рекла је Ела за Слободну Далмацију и објаснила да је са осталима добила јасна упутства како да се понаша док плива са морским псима, како не би испровоцирали животињу.

BloombergAdria.com

- Дошао је мој ред да уђем у море и зароним међу морске псе док ме водич снимао подводном камером. Наравно свих правила сам се придржавала и док сам још била на површини мора водич ми је објашњавао у којем смеру да зароним. Осетила сам угриз на десној подлактици. На тренутак сам се следила од шока, али нисам осетила никакав облик агресије од морског пса, никакве нагле кретње, имала сам осећај као да ме случајно угризао. Зашто? Зато што водичи бацају мртву рибу с брода како би окупили јато морских паса у близину људи у сврху бољег искуства и видеа. С обзиром на то да је водич бацао рибу у мојој непосредној близини мислим да је морски пас забуном угризао моју руку уместо рибе, није настављао да напада - рекла је Ела.

- Само је грицнуо, пустио и наставио да плива. С обзиром на мој осећај да нема потребе за паником нисам је ни изазивала него сам мирно изашла из мора на брод како не бих направила панику међу осталим туристима који су били у мору. Да сам почела да вриштим и паничирм сви који су били у том тренутку у мору би вероватно прекршили главно правило, а то је да не млате рукама и ногама.

Ела каже да је била свесна ризика.

- Ипак сам ушла на њихову територију и не чудим се оваквој ситуацији. Све у свему занимљиво искуство, све је добро прошло, кад сам дошла на брод водичи су ми опрали рану с јодом и алкохолом. То је било довољно. Нисам имала никакав упални процес око ране тако да нисам затражила даљну медицинску помоћ, остао ми је само кул ожиљак као сувенир на једно од најбољих путовања на којима сам била - рекла је Ела која ће о свему ускоро објавити видео на свом YоуТубе каналу као и доживљаје с пливања с морским псом китом, корњачама, ражама, роњење са боцом и малим морским псима.