Извор:Фото: Профимедиа

НОЛЕ ИЗНЕНАДИО: Открио шта ће радити када заврши каријеру

Извор: Нпортал

15.10.2024.

12:21

Новак Ђоковић има две велике жеље које немају везе са тенисом и рекетом.

Новак Ђоковић не планира да иде у пензију у скорије време, неће стопама Рафаела Надала. Свестан је и он да његова тениска каријера не може да траје још дуго, тако да прави планове и за будућност. И то какве... Има неколико идеја које немају директну везу са "белим спортом".

О чему машта? О томе да свира саксофон и да глуми у позоришту, а можда чак и у неком филму.

BloombergAdria.com

"Имам много ствари. Занима ме толико ствари у животу. Желим да научим да свирам саксофон. Баш, баш то желим да научим. Пре неколико година сам добро свирао неко време, па сам се онда уназадио, јер нисам довољно вежбао. Сада ме подсећате да морам да вежбам више", рекао је Новак у интервјуу за "Вог".

Уследила је констатација новинара да није лоша идеја да оснује џез бенд.

"Волео бих да научим како да певам, како да свирам инструменте. Саксофон је на првом месту, мада желим и неке друге да научим. Такође, волео бих да глумим у позоришту. Много волим позориште".

Без много питања, наставио је да образлаже.

"Волео бих да глумим, не у филмовима, већ прво у позоришту. Волим ту живу интеракцију са људима. Имам омиљену представу, али је ви не знате, јер је из моје земље. Волим комедију и трудим се да покупим одређене савете од пријатеља који су глумци у комедијама. У неком тренутку бих волео да научим како да сликам, цртам, те ствари везане за уметност".

BloombergAdria.com

Свидео му се предлог и да једног дана глуми у некој комедији на великом платну.

"Са Џимом Керијем. То је сан. Невероватан је. Његове фацијалне експресије, глума. Увек сам то волео, радио сам и ја такве ствари на почетку своје каријере када сам имитирао друге тенисере и тенисерке и то је било вирално".

Има велике планове за будућност.

"Страствен сам код многих ствари, здравље, опоравак, спортска наука, биотехника, многе ствари ме занимају, имам широк спектар интереса и моје инвестиције су углавном у таквим неким стварима. Мој тим и ја се трудимо да повежемо одређене тачке и да оставимо завештање са јаким брендовима. Волео бих да мој бренд не буде само везан за тенис већ и за филантропију, велнес и многе друге ствари. Много тога се дешава, рекао бих да мој агент и саветник за бизнис има превише ствари на том списку. Само он то зна, али је узбудљиво, јер је то на неки начин и моја транзиција. Знам да улазим у ту неку завршну фазу своје каријере и не знам колико дуго ће да траје, јер не постављам никакве лимите на то", закључио је Ђоковић.

(Мондо)