Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Црквена ризница

КАКО СЕ РЕШИТИ ГРЕХА ПРЕДАКА: Савет оца Гојка

Извор: Нпортал

15.10.2024.

16:14

ГРЕХ предака је нешто у шта Срби дубоко верују. Прадедовски, рецимо, верује се у неким деловима земље, може да задеси и десето колено.

Ако једној породици не иде добро, одмах се сумња на грех предака који члановима не дозвољава да напредују. Колико у томе има истине и како се "решити" овог терета саветује отац Гојко Перовић.

Грех предака је нешто у шта Срби дубоко верују. Прадедовски, рецимо, верује се у неким деловима земље, може да задеси и десето колено.

Због тога многи трагају за решењем које гласи: Како се решити греха предака?

BloombergAdria.com

 

- То не би требало да нас оптерећује. Ако нешто и постоји, то сам Бог зна. Наша вера каже да ми не испаштамо грехе предака. Ко год се крстио, свак се родио за нови живот. Све пређашње што је било, кроз гене и кроз крв – у води крштења се пере. Тако да нико не може и не треба да оптерећује свој живот у том смислу. Али сада, да ли постоји нешто као благослов или као проклетство на некој породици, то је само питање Божје воље и ту ствар онда никако не можемо исправити - испричао је отац Гојко и додао:

- Шта можемо да урадимо? Можемо да живимо побожно. Јеванђељски гледано – наш живот почиње са крштењем и ми од тада живимо потпуно нови живот. Питање је да ли човек може сам да брине о себи и породици, а не да поправља самостално неку Божју намеру – то је немогуће. Како је Бог донео неки благослов или казну, тако ће једним махом и да је односе. Оно што се од овог покољења очекује је да живи црквено, да се не одваја од Бога и да сву своју наду полаже у Бога. Љубав према ближњима, љубав према Богу и ако то испунимо, ми смо пред Богом уради све што смо требали - закључио је отац Гојко, преноси Стил.