Извор:Фото: Dimitrije Nikolic/ATAImages/Новости

БОРА ДОБИЈА СПОМЕНИК У БГ-у? Потписују петицију, а ево и где

Извор: Нпортал

16.10.2024.

10:33

БИЋЕ организовано потписивање петиције за постављање споменика Бори Ђорђевићу на Ташмајдану.

Бора Ђорђевић преминуо је 4. септембра у болници у Љубљани, после дуге и тешке болести.

Сахрањен је неколико дана касније у његовом родном Чачку.

Током вишедеценијске богате каријере оставио је неизбрисив траг не само као музичар, већ и као песник, чије речи ће се још дуго памтити и цитирати.

Непуних месец дана од Бориног одласка, поштоваоци његовог лика и дела почели су да припремају тематске програме, њему у част. Између осталог, направљен је и филм "Рибља чорба - Песме без којих се не може", који је требало да буде приказан на фестивалу "Док'н'Ритам".

BloombergAdria.com

Међутим, премијера је отказана у последњи час, а организатори су навели да је до тога дошло због чињенице да се Дубравка, удовица Боре Ђорђевића, противи пројекцији.

Нова прилика да се присетимо свега што је Бора Ђорђевић током живота урадио и оставио иза себе биће 2. новембра, за када је заказан концерт "Бори у част".

Бенд састављен од реномираних музичара, заједно са бројним гостима из света музике, глуме, алтернативне и реп сцене, током три сата свирке извешће неке од најпознатијих песама Боре Чорбе.

У оквиру програма биће организовано потписивање петиције за постављање споменика Бори Ђорђевићу на Ташмајдану, култном београдском парку који је опевао у чувеној песми "Добро јутро".

Новац прикупљен од продаје улазница за концерт биће намењен управо за ту сврху.

(Хелло)