Извор:Фото: С. Пашић / Профимедиа / Анђела Стевановић Живковић

Догађај који је Небојши Глоговцу променио живот

Извор: Нпортал

16.10.2024.

16:20

ГЛУМАЦ Небојша Глоговац преминуо је у фебруару 2018. године након кратке и тешке болести. Иза себе је оставио неизбрисиви траг кроз своје уметничко стваралаштво.

Његове улоге и данас се памте, а кроз приче његових колега и пријатеља из света глуме, сазнало се да је био веома посебан.

BloombergAdria.com

 

Кроз живот је пролазио кроз бројне ситуације које су га обликовале као особу, али једна му се посебно урезала у сећање.  Наиме, селидба због природе посла његовог оца Небојши је тешко пала:

BloombergAdria.com

 

"Аутоматски си обележен и за то следи казна. А ту где смо стигли, где смо се настанили, казне су следиле за друге ствари. То је тај менталитетски преокрет, озбиљна разлика. Био сам клинац, растао сам, морао да живим и да се негде ту нађем. Сећам се да сам једном, можда годину по досељењу или мање, рекао мајци:

“Ја ћу одсад да говорим бијело и млијеко уместо бело и млеко, лакше је, краће и тако се овде говори.” А она ме тако, широко отворених очију, нежног израза, само гледала… Па шта и да ми каже? Зна да остајемо ту и да мора да се живи даље. То је била моја одлука да се прилагодим. Али та врста прилагођавања подразумевала је вероватно и посматрање и тражење врста комуникације и живота у које сам упао. Мислим да је то у мени формирало врсту схватања других, другачијих људи и начина размишљања. А то је јако потребно за глуму - рекао је Глоговац својевремено.