Извор:Фото: Профимедиа

ПОТЕЗОМ ОДУШЕВИО РУСЕ: Алекса обилази руске манастире

Извор: Нпортал

16.10.2024.

16:11

"НИСАМ највећи присталица издвајања појединих хероја, али, наравно, Алекса од првих дана играња у ЦСКА показује да је велики мајстор кошарке и велики играч. Разумем да гледаоци долазе баш њега да виде. Он је велики борац и има огромно поштовање, не само за клуб ЦСКА, већ и за Русију."

Алекса Аврамовић, после сјајне сезоне у Партизану, донео је изненађујућу одлуку и решио да каријеру настави у московском ЦСКА.

Човек који је са Србијом освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма, сигурно је да је могао да пронађе неки клуб у Евролиги. Међутим, други планови одвели су Алексу Аврамовића (29) у Русију.

Председник ЦСКА, Андреј Ватутин. недавно је причао о српском кошаркашу који је за кратко време постао миљеник медија у Русији.

BloombergAdria.com

- Позитивно ме је изненадио Алекса Аврамовић. Не волим баш када треба да истичем нечији допринос укупном успеху тима. Веома ми је драго што радим у тимском спорту. Нисам највећи присталица издвајања појединих хероја, али, наравно, Алекса од првих дана играња у ЦСКА показује да је велики мајстор кошарке и велики играч. Разумем да гледаоци долазе баш њега да виде. Он је велики борац и има огромно поштовање, не само за клуб ЦСКА, већ и за Русију - рекао је Андреј Ватутин.

Алекса Аврамовић играње за ЦСКА не доживљава као посао, иако се својим обавезама односи као сурови професионалац.

BloombergAdria.com

- Већ је направио велики напредак у учењу руског језика. Алекса је веома религиозна особа, па је тако посетио Тројствену лавру Светог Сергеја, одушевљен је. Баш смо разговарали. Његов следећи корак је посета Бољшој театру и гледање балета "Лабудово језеро". Дошао је не само да склопи уговор, већ и да проучава земљу, Москву, Русију, што је добра вест - открио је Ватутин у емисији "Громко" на "Match TV".

Алекса Аврамовић потписао је двогодишњи уговор са московским ЦСКА. Тројствена лавра Светог Сергеја је најважнији руски православни манастир у статусу лавре и духовни центар Руске православне цркве. Налази се у граду Сергијеву Посаду, око 70 км према североистоку од Москве, на путу за Јарославље. Манастир је основао 1345. један од најслављенијих руских светаца, Свети Сергије Радоњешки, који је саградио дрвену цркву у част Светом Тројству на брду Маковец. Статус лавре овај манастир је стекао 1744. године. У манастиру је живео и радио значајни руски иконописац и светитељ Андреј Рубљов.

(Курир)