Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Filmski Almanah

Шта је писало у тестаменту Павла Вуисића?

Извор: Нпортал

16.10.2024.

16:42

ОНАКО како је живео - по својој мери, глумац је одлучио и да оде.

Легендарни српски глумац Павле Вуисић оставио је дубок траг у југословенској кинематографији, а за живота важио је за особењака и јединственог човека који је живео у складу са својим жељама.

Онако како је живео - по својој мери, глумац је одлучио и да оде, а често се препричава његов тестамент, који је Павле Вуисић руком написао на папиру, након што су новине грешком јавиле да је умро.

"Тестамент Павла Вуисића, рођеног од мајке Радмиле и оца Миша, који дана 1. новембра 1982. године, при чистој свести и здравога ума саставља ову поруку. Мирјани, жени ми, све што имам за случај да одапнем, остављам, с тим да разумно распрода или отуђи имовину моју, односно своју, а ако не буде у стању да имовином располаже, да то само суд може урадити", написао је.

BloombergAdria.com

"Мирјана, ако после мене остане, има да ме сахрани са свим адетима и честима цркве православне, са шест попова да се пред мојим телом виде и чују."

Он је додао да жели да буде сахрањен у њиховој гробници, а стриктно је забранио било какав говор.

Како је наведено у тестаменту објављеном у биографији Павла Вуисића "После фајронта" аутора Александра Ђуричића, глумац је "за инат" тражио шест попова, од којих је очекивао да ћуте и "у себи певају". Додао је и да не жели да о њему говоре комунисти да се не би "преврнуо из гроба" и не само превнуо "него устао из гроба да га мори".

(Мондо)