Извор:ФОТО: Принтскрин Инстаграм ivanakorab

"Срушила сам се низ степенице, а крв је кренула низ ноге"

Извор: Нпортал

16.10.2024.

17:48

ЊЕНА ПРИЧА може да помогне многим женама..

Манекенка Ивана Кораб мајка је двојице дечака, Матеа и Ное, а како је и сама истицала дуго се борила за потомство.

Ивана је недавно гостујући у једној емисији проговорила о процесу вантелесне оплодње.

- Током првог порођаја су ми дали спиналну анестезију, па није радила. Када су кренули да ме секу, кренула сам да се дижем, па су после тога морали да ме успавају. Други порођај је био три недеље раније, имала сам контракције на по два минута, без да сам знала. Имам тај неки сарказам у себи и кад год је проблем, ја не паничим. Изгубим се касније, онда сам зомби. У свим тим ситуацијама доктор је тај који ће да ти помогне или да ствар направи гором, јер ако он крене да паничи, колико год ти имао самоконтролу, неће ти бити добро - рекла је Ивана која се трудила да у тешким тренуцима задржи оптимизам.

- У другој трудноћи сам имала цисту која је била три пута већа него сам плод. И када ти знаш да могу неке лоше ствари да се десе, да због те цисте можеш да изгубиш плод, ја сам дошла код докторке и она је мени рекла: “Немој да бринеш, то је мој проблем. Све је ствар приступа". Нису мени све овце на броју и није мени живот бајка, али начин на који се ја носимо са проблемом је оно што је до самих нас. Колико год да ти се твој проблем чини да је најгори, увек има горе. Имала сам ја те лоше периоде, када сам изгубила бебу, стварно ми се свашта ружно десило. Спуштала сам се низ степенице и крв је кренула низ ноге испред мог братанца од три године. То ми је била “јагодица на торти”, јер се пре тога десило свашта нешто ружно. Неки људи те из добре намере питају како си, а ја да бих им све то испричала, ја то поново преживљавам. И да не бих долазила у те ситуације, повукла сам се у себе.

"Мислили су да добијам батине због модрица"

- Због вантелесне ти већ имаш стомачић, јастуче ти се направи око стомака, а још увек ти нису вратили тај ембрион због хормона и свега. Мени су већ вратили и ја сам остала трудна, али то није опстало. И сад, ја долазим на неко сликање, не дишем да нико не види, а већ се осећам као буренце. Како имам модрице од свега тога, мене фотограф пита да ли треба нешто да “тушира” и ја му ту кажем за модрице, јер су оне биле и на рукама, на стомаку, на бутинама, свугде. И сад ту нека (жена) каже: “Кад би били овде папараци“, ја кажем: “Да, да лема ме муж”. То је била инсинуација да мене неко туче, али она не зна кроз шта ја пролазим. Окренула сам то на сарказам. Шта друго да урадиш, него да направиш фору од тога.

Када излазим не пијем алкохол

Не крије да је прва кад су игра и песма у питању, али због деце, изласци су јој сведени на минимум.

- Ја нигде не идем и кад изађем ја не пијем, и само чекам да ђускам, јер прва идем кући. Када не пијеш, значи да имаш само своју енергију. Ја не спавам, имам малу бебу и од тог неспавања, кад изађем мене спуца адреналин, и хоћу да супер проведем, али онда схватим да су ме године стигле - рекла је она у емисији "Мој дан, Блиц дан".