Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Walt Disney Animation Studios, А.А./АТА имагес

ОДЕ БОГДАН У ГЛУМАЧКЕ ВОДЕ: Тумачи негативца - Бога олује

Извор: Нпортал

17.10.2024.

15:52

КАПИТЕН кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић опробао се у глумачким водама.

Наиме, прослављени српски кошаркаш позајмио је глас Дизнијевом јунаку у наставку популарног филма Вајана (Moana). 

Богдан ће у овом остварењу тумачити лик Нала, Бога олује и главног негативца у анимираном филму,  који, под опасном клетвом скрива и чува тајновито острво Мотуфету, које је некада повезивало океан. Велики непријатељ Вајани биће управо Богданов Нало.

Иначе, први део филма се одвија у древној Полинезији и говори причу о Вајани, ћерки поглавице приобалног села, коју је сам океан изабрао да поново споји мистичну реликвију са богињом Те Фити. Када несрећа погоди њено острво, Вајана креће у потрагу за Мауијем, легендарним полубогом, у нади да ће вратити реликвију Те Фити и спасити свој народ

Први део је премијерно приказан 14. новембра 2016. године на фестивалу Америчког филмског института у Лос Анђелесу, док је 23. новембра пуштен у биоскопе у Сједињеним Америчким Државама, односно 24. новембра у Србији. 

Добио је позитивне рецензије критичара који су похвалили анимацију, музику и гласовне улоге. Зарадио је преко 687 милиона долара широм света. Био је номинован за два Оскара: најбољи анимирани филм и најбољу оригиналну песму (How Far I'll Go).

Наставак, Вајана 2, у којем је Богдан Богдановић позајмио глас негативцу Налу биће приказан у новембру 2024.