Извор:Фото: Профимедиа, АТА имагес

"Насиље не решава проблем - добијала сам батине као мала"

Извор: Нпортал

17.10.2024.

16:36

"Својој деци ћу увек рећи: "Ма, ви сте најбољи! Не треба вам ништа више!"

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић у срећном је браку са супругом Јеленом са којом има двоје деце, Стефана и Тару.

BloombergAdria.com

 

Јелена Ђоковић отворено говори о методама на које васпитава наследнике, а како је истакла, иако су њу њени родитељи тукли, она на своју децу никада није подигла руку.

- Стефан и Тара мене васпитавају и преваспитали су ме од њиховог првог дана. Ја их не васпитавам. Због њих сам свесна колико имам још да растем, и сагледавам своје грешке.Они ми показују да не могу више да мислим да знам боље од њих. Они су толико чисти, без грешака, предрасуда, иду у свет са таквом живошћу и невиношћу. Нама стално говоре да не будемо наивни. Али, баш треба да будемо такви. Отворени, без очекивања. Ја то учим од своје деце. Никада нећу ништа очекивати од њих. Својој деци ћу увек рећи: "Ма, ви сте најбољи! Не треба вам ништа више!" - рекла је Јелена пре неколико година.

BloombergAdria.com

 

"Моја деца не добијају батине"

- Моја деца су прва генерација деце која никада није добила батине. Ја сам их добијала од својих родитеља, моја мајка пре мене, отац, моји баба и деда, Новакови такође. Стефан и Тара су прва генерација и то што не одговарамо на грешке и погрешно тумачење емоција насиљем, верујем да ће заиста променити свет. Сматрам да је то један велики квантни скок у мењању историје и будућности - рекла је Јелена тада.