Извор:Фото: Инстаграм/принтскрин/192.рс, Н. Скендерија

Хулигани напали дечаке због обележја Црвене звезде

Извор: Нпортал

17.10.2024.

21:15

У КРАГУЈЕВЦУ је група деце који су били на екскурзији нападнута због обележја Црвене звезде која су носили.

Ружне вести из Крагујевца, навијачи Радничког из Крагујевца су према наводима "РТЦГ" напачи матуранте Основне школе "Иво Висин" из Прчња. Разлог за то је што су деца током боравка у Крагујевцу носила мајице са обележјима навијачке групе "Делије" која подржава Црвену звезду. Директорка школе Петра Ћетковић се огласила тим поводом.

"Наша деца су нападнута од стране навијача "Црвени ђаволи", који су толико агресивно насрнули, било је страшно. Била сам ту, са децом, срећом прошло је без тежих повреда", рекла је Петра Ћетковић

Поред ђака из ове школе на екскурзији са њима су били и матуранти из Основне школе "Бранко Бринич" из Радовића, као и деца из Основе школе "Никола Ђурковић из Радановића.

"Ту где виде обележје Црвене звезде или Партизана, они то на агресиван начин сузбијају. Наша деца нису добила озбиљне повреде, али су их натерали да скину дуксерице и ударили су једног дечака. Поносна сам на то што су наша деца толико добро реаговала, што нису правили проблеме, нису се свађали. Плашим се јер су нас пратили, ишли су за нама и након што су их деца послушала. Ми смо објашњавали да не треба да носе било каква обележја, али ово што се десило је страшно, да на овај начин насилно скидају дуксерице малолетницима, то је нечувено. Ово је лоше искуство, али добро је да сам била међу њима, а другима поручујемо да им се ово може десити ако кроче у тај град", истакла је директорка за "РТЦГ".

(РТЦГ)