Извор:Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

Инстаграм увео РЕСТРИКЦИЈЕ за глумца осуђеног за блудничење

Извор: Нпортал

19.10.2024.

09:43

ИНСТАГРАМ је увео ограничење на профил глумца Моамера Касумовића.

Одлука је, стоји у објашњењу, донесена на основу правног захтева и у складу с политиком Инстаграма.

Инстаграм је увео ограничење на профил глумца Моамера Касумовића, који је осуђен због блудничења над малолетником.

Корисници који нису улоговани, односно они који немају профил на Инстаграму, не могу да приступе Касумовићевом профилу. Уз напомену стоји да је потребна потврда о пунолетности да би садржај био доступан. Одлука је, стоји у објашњењу, донесена на основу правног захтева и у складу с политиком Инстаграма.

BloombergAdria.com

Касумовић је осуђен због блудничења над 15-годишњаком, а правоснажна пресуда изречена му је 22. маја 2023. године. Оптужницу против њега Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је почетком фебруара 2021. године. Он је проглашен кривим јер је у децембру 2019. починио блудне радње над малолетником, наведено је у пресуди.

Глумац је затворску казну откупио у новембру прошле године, тачније, платио је 36.000 конвертибилних марака, што је око 18.250 евра, па није ишао у затвор.

Подсетимо, за целу ситуацију сазнало се након што је један други младић у Народном казалишту у Сарајеву јавно иступио после представе и поручио да је био жртва педофилије и да је Касумовић починитељ. Он није жртва из пресуде. Младић који га је пријавио јавио се и рекао да се све догодило 2019, кад је имао само 15 година.

(Индеx.хр)