Извор:Фото: Милена Анђела, Н. Скендерија, Профимедиа

УЖАС У СУБОТИЦИ: Осмак девојчицу избо ножем у руку

Извор: Нпортал

19.10.2024.

14:52

ОСМАК је избо девојчицу ножем у руку, а у овој основној школи у Суботици се већ догодио један инцидент у јануару.

Нису први пут мета напада, односно вршњачког насиља, ђаци основне школе "Иштван Сечењи" у Суботици, где је данас осмак те школе, током преподневних часова, дечак из осмог разреда, ножем избо девојчицу из свог разреда, а случај је после 13 сати пријављен школском полицајцу.

Како се незванично сазнаје, девојчица је задобила повреде ножем у руку, а још није званично потвршено да ли јој је друг из школе ранио ножем и у ногу. Информација је потврђена и у Полицијској управи Суботице, а било је и очевидаца који тврде да је девојчица повређена ножем у руку.

Када су родитеље деце у тој школи сазнали за тај несрећни догађај, неколико њих наводи да је ипак ученица има повреде и на нози, а случај је већ предат Вишем јавном тужилаштву у Суботици. Дечак који је напао девојчицу је приведен, како се незванично сазнаје, биће саслушан код судије за малолетнике Вишег суда Суботице.

Девојчица је одмах превезена у Општу болницу Суботица, а полиција и Хитна помоћ су дошле на место ужасног догађаја. У суботичкој болници наводе да је повређена девојчица збринута и да јој је пружена неопходна медицинска помоћ.

"Девојчица није животно угрожена, потврдила су у болници, али за сада нема других информација о њеним повредама."

Незванично, девојчица је већ пуштена на кућно лечење, а школа је предузела мере око случаја, укључивши и надлежне институције. Како нам је речено обавештено је и Министрство просвете о овом догађају, а узрок овог насиља вршњака за сада није познат.

Неки родитељи наводе да су деца под стресом, али да је ангажован стручни тим, да им помогне, да од понедељка уредно похађају школу.

Руководство школе није било доступно за разговор са окупљеним новинарима и родитељима испред школе, нити је било одзива на телефонски позив.

У овој основној школи, ове године догодио се још један инцидент. У јануару је такође ученик осмог разреда претио наставници хемије, а упутио је претње и више вршњака из разреда, да ће их побити.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: