Извор:Фото: Профимедиа

"Рат у Украјини је готов,увући ће нас у НОВИ пре САД избора"

Извор: Нпортал

20.10.2024.

10:54

"ПОЗНАВАЈУЋИ њихове методе рада и деловања, то би могли да учине једно недељу дана пре америчких избора и тако пробају да увуку свет у нови циклус рата, а нама дигну цене нафте на 300 долара. Ово нису нереалне ствари, ово се догађа пред нашим очима."

Председник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је тренутну геополитичку ситуацију, наглашавајући да би могући напад Израела на Иран могао имати озбиљне последице по светски мир и економију.

- Пред нама су догађаји које могу имати несагледив утицај на светски мир, поредак, глобалну економију, ако израелска власт одлучи да нападне Иран у следеће две недеље. Познавајући њихове методе рада и деловања, то би могли да учине једно недељу дана пре америчких избора и тако пробају да увуку свет у нови циклус рата, а нама дигну цене нафте на 300 долара. Ово нису нереалне ствари, ово се догађа пред нашим очима – рекао је Зоран Милановић.

BloombergAdria.com

Милановић је такође коментарисао рат у Украјини.

- Рат у Украјини је, нажалост, при крају и, нажалост, онако како се једино и могао завршити, о чему доста људи говори већ две и по године, али то се ваљда данас сматра русофобијом или путинизмом. То је слепило, то је врло неозбиљно и опасно понашање - казао је па послао јасну поруку: "Ја ћу Хрватску држати ван таквих сукоба и тамо где нам није место и тамо где не треба да будемо, нећемо бити".

(Јутарњи лист)